Del Bel - najintrigantniji kanadski bend za koji niste čuli

Ocjena autora

8.0
Ocjena čitatelja
5.0
  • Godina: 2015
  • Izdavač: Missed Connection Records
  • Žanr: Cinematic / Pop Noir / Downtempo

Del Bel - najintrigantniji kanadski bend za koji niste čuli

Kanadski bend Del Bel nakon jednogodišnje stagnacije vratio se s novim istoimenim albumom. Dok Avril Lavigne, Nickelback i Justin Bieber trenutno pobiru svu svjetsku slavu, samozatajni sunarodnjaci Del Bel rade glazbu za nešto profinjenije slušne kanale.

Prva pomisao nakon preslušavanja albuma bila je: James Bond. Potpuno uklopivi u okvire glamura s filmskog platna, Del Bel se smješta u mračne i skrivene lokale gdje se sklapaju najopasniji poslovi te bore dobro i zlo.

Za razliku od prijašnjih albuma, ovaj je krajnje pročišćen, što dovodi do ludila, onog pozitivnog. Minimalizam im je baza na koju grade vrlo lako. Iz tog razloga vokalistica Lisa Conway ima moć prodrijeti dublje u pjesmu i visinama dići mističnost na novu razinu. Duboki električni tonovi izluđuju dugim ritmom, dok trube zadržavaju znatiželjnog slušatelja u pomalo nervoznim scenama („Epilogue“).

Album je toliko kompaktan da bi ga cijelog trebalo koristiti kao soundtrack za film. Najteže je zapravo odlučiti se za najdražu pjesmu, ali u ovom slučaju je to izdvajanje gotovo nepotrebno. Kada slušate Del Bel, opredijeljeni ste za dark noir jazz, crno bijeli svijet tu i tamo prošaran uznemirujuće crvenom. „Intermezzo“ i „Epilogue“ čistim instrumentalom dijele album na dva dijela i sprječavaju da vas album umori.

Iz cijelog Del Bel iskustva izađeš glazbeno obrazovaniji i spremniji za promjene. Između ostalog, Del Bel su dobar podsjetnik da nije svaka poznata pjesma dobra, kao ni svaki svijetu nepoznat glazbenik loš glazbenik. Otvorite uši, proširite horizonte i slušajte dalje od onog što vam serviraju veliki glazbeni mediji.

Popis pjesama:

1. In my solitude *
2. The rains
3. Sails of gold (Featuring Bruce Peninsula) *
4. Firebox
5. Intermezzo *
6. Old magic (Featuring Bruce Peninsula) *

7. The stallion
8. Fifty below
9. Epilogue

* Top pjesme