Malady Lane: Dugoočekivani debi koji obećava

Ocjena autora

8.0
Ocjena čitatelja
8.2
  • Godina: 2020
  • Izdavač: Dostava zvuka
  • Žanr: Alternative rock

Malady Lane: Dugoočekivani debi koji obećava

House of Pablo: tri riječi, nekoliko odličnih domaćih bendova i pregršt kvalitetnog rokenrola. Ekipa je to koja nam je dala She Loves Pablo, Killed A Fox i Muscle Tribe of Danger and Excellence, a nedavno je i Malady Lane, još jedna grupa iz ove kuće groovea i žestokog zvuka, predstavila svoj dugoočekivani album prvijenac.

Malady Lane započeli su kao duo kojeg su činili Chris Ian (iz ranije spomenutog Killed A Fox) i Hrvoje Baudoin. Cesta njihovog života teče zagrebačkim ulicama na kojima su započeli karijeru kao ulični svirači. Kao Malady Lane počeli su djelovati 2012., a mnoge od 12 pjesama na ovom albumu nastale su upravo u tom razdoblju. Sami članovi kažu kako je album tekstualno i glazbeno odražavanje njihovog stanja uma u kasnim dvadesetima, tako da će u budućnosti biti zanimljivo uspoređivati ga s drugim albumom koji objave u nekom drugom životnom razdoblju.

 

 

Album kao takav solidna je kombinacija grungea, indie rocka i alternativnog rocka. Kao cjelina je iznimno pitak i lagan za slušanje, što ne znači da nije kvalitetan. Dapače, pjesme su dobro strukturirane, klasično grungersko izmjenjivanje tihog i glasnog odlično funkcionira i ne zvuči izlizano, a jedinstven vokal Chrisa Iana zaokružuje cjelinu na najbolji način.

 

 

Na albumu se ističe nekoliko pjesama. Prva je uvodna „Shelter“, eksplozivan ulet u album. „Kissing Mirrors“ i „Can't Heal“ se fino poigravaju kontrastom žešćeg i lakšeg zvuka. „Fire Will Find You“ počinje kao ugodna grunge balada koja se potom poput supernove pretvara u vatromet žestine. Ianovi vokali su me najugodnije iznenadili na „Know Your Ground“. Čovjek jednostavno ima glas koji može zvučati moćno i dominantno u bilo kojoj pjesmi. Da je kojim slučajem živio u Seattleu u vrijeme kada su grunge i alternative rock bili tek underground fenomen, vjerojatno bi se mnogi tamošnji bendovi trgali za njega. Treba istaknuti i uvodni singl „All My Blood“ koji mi se na prvu nije svidio, ali nakon nekoliko slušanja sam shvatila da sam bila u krivu i da bi mi bilo drago čuti tu stvar na nekoj indie radio postaji.

Nothing Is To Far Anymore svakako će se svidjeti ljubiteljima žanra i debi je s velikim potencijalom.

 

Popis pjesama:

1. Shelter*

2. Flames

3. Kissing Mirrors

4. Can't Heal

5. Fire Will Find You*

6. No Window

7.Middle Ground

8. Know Your Guns*

9. Cower*

10. What Is Left

11. All Of My Blood

12. You Found Me

 

*top pjesme