Na što to točno brije Mile Kekin?

Ocjena autora

9.0
Ocjena čitatelja
10.0
  • Godina: 2018
  • Izdavač: Menart
  • Žanr: country/blues/rock/pop

Na što to točno brije Mile Kekin?

Zrelost i ozbiljnost uz nostalgično prisjećanje raznih životnih trenutaka među kojima su simpatične ljubavne avanture u centru su pozornosti njegovog novog albuma "Kuća bez krova".

Već pri samoj objavi prvog singla "Reno 4" jedna je stvar bila jasna - ovaj je dio njegovog glazbeno-umjetničkog djelovanja naveliko generacijski ograničena. Predstavlja glas vlastite generacije u kojoj usprkos životnoj zrelosti još uvijek tinja buntovnički plamen koji sada ima jednu mudriju i promišljeniju funkciju.

Ovo nije album za milenijalce, stoga Kekinu najvjerojatnije neće omogućiti velike dvoranske, festivalske ili čak stadionske nastupe kakvi već su zapisani u njegovoj biografiji s matičnim bendom, Hladnim pivom, premda zbog springstinovskog šarma glazbeno posjeduju veliki potencijal za iste.

 

 

Nastao iskreno, biografsko je ogoljavanje umjetnika javnosti bez očitih komercijalnih namjera, već je odraz njegovog trenutnog glazbenog ukusa kojeg već dulje vrijeme ističe u javnosti. 

Klasični rock u bazi s mnogo countryja i bluesa u maniri karaktera svjetskih velikana, udiše svježinu na domaću glazbenu scenu, usmjeren isključivo na emocije i skladateljsku kvalitetu. 

Intimni klupski koncerti žude za ovim albumom na kojima ova ekipa glazbenika između kojih očito vlada posebna kemija koja je rezultirala poprilično drugačijim i impresivnim djelom s kakvim se nemamo prilike često susresti. 

 

 

Kekin je odradio vrhunski posao koji će, nažalost, sjesti samo ograničenom dijelu slušatelja zbog empatičnog povratka u neka bolja vremena. 

Za sam kraj nešto drugačije. Poletna "Zbogom tjeskobo" koju će prihvatiti svaki štovatelj Hladnog piva i suradnja s Bajagom koja je podigla poprilično mnogo prašine u medijima. 

 

Popis pjesama:

1. Kuća bez krova
2. Beton
3. Reno 4
4. Konj
5. Atlas *
6. Samo moja *
7. Takav par
8. Tijana (U gluho doba) *
9. Zbogom tjeskobo *
10. Atlantida feat. Bajaga *

 

* top pjesme