Rezerve - upast ćeš u zamku i ti i Neno Belan

Ocjena autora

8.0
Ocjena čitatelja
10.0
  • Godina: 2018
  • Izdavač: Croatia Records
  • Žanr: Pop-punk-rock

Rezerve - upast ćeš u zamku i ti i Neno Belan

"Koga briga za zvijezde?" - koga briga je li ovaj singl toliko hitoidan i toliko nevjerojatno podsjeća na rad Nene Belana da će vam se pri prvom slušanju činiti kao da ste ga već odavno poznajete.

S ljubavnim pop radiofoničnim pjesmuljkom makarski bend Rezerve otvara album prvijenac koji nosi naziv "Ravno u zamku". Nedvojbeno ćete pasti u njihovu zamku koja vas lovi iz pjesme u pjesmu od koje svaka podsjeća na glazbu nekog domaćeg aktualnog pop ili rock izvođača, uz manji samostalni doprinos. Nakon Belana, pjesmom "Madona" postupno se pretvaraju u Psihomodo pop te sve više dolijevaju rokerski štih sa simpatičnim stihovima nevinog humora. 

 

 

I koliko god nevjerojatno podsjećaju na sve ono što smo dosad čuli i već odavno prožvakali, Rezerve se uspiju zadržati kompaktnost djela, sebično prisvojiti glazbeni izražaj, besramno ga predstaviti i prodati kao vlastiti doprinos. Kako i ne bi, kada pjesma "Kruško" skriva nagli pankerski preokret koji ima potencijal da izazove pravi kaos na svirkama uživo koji se nastavlja u "Kako da ti kažem" fantastičnoj punk-rock poskočnici koja slušatelju prenosi sirovu energiju domaće rock scene osamdesetih bez lažne pretencioznosti. 

Tako si već dobrano upao u zamku Rezerva u kojoj sada ti plešeš kako oni sviraju. Nema modernih elemenata, nema eksperimentiranja, velikanima su preoteli ono najbolje i po provjerenoj formuli osvajaju srca slušatelja. Mnogi će kolege bili "Ljubomorni" kada ovi momci raspale svoju briju, pogotovo kada se na plesnom podiju uz obalu mora zapleše na "Ne voli ne voli". Belane Neno, spavaš li mirno?

 

 

U akustičnoj odi "Heleni" uzimaju kratak predah te bijesno nastavljaju rokati o slatkoj ljubavi uz "Dokaz" i nešto blaže "Doba ljubavi". 

Ako se želiš dobro zapiti s ekipom, usput ublažiti svu ljubavnu bol koju nosiš na srcu i istovremeno se dobro provesti, izluditi, isplesati posjeti lokalnu svirku u režiji "Rezerva". Oduzet će vam dah, premda malo vlastitog pečata u cijeloj priči ne bi bilo na odmet.

 

Popis pjesama:

1. Koga briga za zvijezde
2. Madona *
3. Kruško *
4. Kako da ti kažem
5. Ljubomorni *
6. Ne voli ne voli
7. R.T.N.P.
8. Potoci suza
9. Helena
10. Dokaz ljubavi *
11. Doba ljubavi
12. Oduzimaš mi dah
13. Ako želiš
14. Propalo

 

* top pjesme