Soul Of My Shoes - Imaginary 7/Incivilta occidentale

Ocjena autora

6.0
Ocjena čitatelja
7.0
  • Godina: 2016
  • Izdavač: Samostalno
  • Žanr: Dreampop, indie, rock

Soul Of My Shoes - Imaginary 7/Incivilta occidentale

Soul Of My Shoes je solo projekt talijanskog glazbenika Davidea koji svoju glazbu opisuje kao mješavinu indie rocka i bedroom popa. Ovo potonje odgovara i samom načinu rada ovog glazbenika. Naime, sve pjesme s posljednja dva EP-a ("Imaginary 7" i "Incivilta occidentale") snimljene su u njegovom stanu uz pomoć računala i nekoliko midi efekata. Na njegovom bandcampu možemo poslušati četiri izdanja od kojih je EP Montagne iz 2013. ugodno iznenadio neke glazbene kritičare koji su mu proricali svjetlu budućnost. Mi smo odlučili otkriti što se nalazi na posljednja dva izdanja.

Estetika minimalizma prisutna je kroz sve tri pjesme koje se nalaze na "Imaginary 7". Jednostavna, ali lijepa, melodija i mekan ženski vokal čine "Universe" simpatičnom pjesmicom, ali s druge strane i vrlo nedorečenom u glazbenom pogledu. Kroz gotovo tri minute slušatelj čeka neki vrhunac kojeg nema, melodija stane i već počinje druga pjesma. "Attesse" je instrumentalna skladbica koja pruža određen indie rock/lo-fi štih i odlična je za uživanje u toplim ljetnim večerima ili vrućim popodnevnim satima. Posljednja pjesma "Pins and Needles" snimljena je uz akustičnu gitaru i muški vokal, koji kao da pjeva negdje iz pozadine - vjerojatno je to zbog DIY aranžmana.

Osim "Imaginary 7", Davide je ove godine izdao još jedan EP "Incivilta occidentale" s pet pjesama. EP počinje instrumentalnom "Disgelo" i nastavlja se s "Panamericana" na kojoj se nalaze recitalni isječci na španjolskom. Dojmljiv pjesmuljak, ali opet nije nešto što bi beskompromisno oduševilo slušatelja.  Na ovom izdanju pronašla se ponovno pjesma "Pins and Needles", još jedna instrumentalna skladba "Aveiro" te završni dio "Panamericane" kojoj je simpatično dodan nastavak coda.

Oba izdanja su glazbeno lijepa uz jednostavne melodije i nježne vokale, ali nema tu ništa više od toga, ne postoji neko skriveno značenje ako se tome nadate. "What you see is what you get", što i nije nužno loša stvar, jer ponekad glazba i treba biti samo glazba. Davideova glazba ima potencijala i puno prostora za napredak, međutim nedostaje mu zrelosti i iskustva što onda stvara dojam nedovršenosti. Ipak, nećete požaliti ako pustite neki EP ovog glazbenika i prepustite se atmosferi koju vam nudi.

Soul Of My Shoes sve pjesme objavljuje na svojem bandcamp i soundcloud profilu gdje ih možete preuzeti bez naknade, a Davide obećaje da će i u budućnosti sve svoje uratke nuditi online i besplatno.