Tate Romanova – drive pop koji dobro vozi

Ocjena autora

7.0
Ocjena čitatelja
9.4
 • Godina: 2020
 • Izdavač: Croatia Records
 • Žanr: drive pop

Tate Romanova – drive pop koji dobro vozi

Splitski bend Tate Romanova objavio je debitantski album „Iz razloga“. Iz nekog zanimljivog razloga, album je prilično dobro izdanje, izvrstan početak u karijeri, ovog, većinski ženskog benda.

Znaju posao – njihov drive pop je mješavina klasične pop i rock glazbe ovih područja uz mnogobrojne dinamične trenutke, preokrete, koji kompletnom djelu daju veliku zanimljivost.

Aranžerski i produkcijski posao vrhunski je odrađen – čistoća zvuka osvaja na prvo slušanje, nemoguće mu je odoljeti. Ljepota u profinjenosti estetike s rokerskim stavom u samoj srži jak je adut ove ekipe.

 

 

Vješto kombiniranje akustike i elektrike uz gotovo školsku sviračku tehniku također pridonosi kvaliteti, uz veliki potencijal za dodatnu orkestraciju svake pjesme, što je itekako očito na samom kraju jednog od singlova, baladi „U bojama“. Laganom gradacijom kontinuirano nadograđuju glazbenu materiju, ostaju djelomično suzdržani nakon čega se okreću čistom rock'n'rollu, kao što je slučaj u „Na rubu maha“.

Žestinom se ističe i pjesma „Nakon“, hitoidni potencijal otkrio je i mjesto za napredak inače izvrsne vokalistice koja će u bližoj budućnosti trebati učvrstiti i možda samo malo potamniti najviše dionice i tada će postati prava predatorica, nezaustavljiva i prepoznatljiva na domaćoj glazbenoj sceni. U nizinama je dovoljno senzualna i emotivna, no na visinama je još uvijek potrebno malo poraditi da apsolutno sve bude na svom mjestu.

 

 

Pjesme posjeduju zanimljiv narativ s kojim će se zasigurno moći poistovjetiti mnogi, posebice u baladama kao što je „Jurim“ koja je izvrsna uvertira melankoličnom, ali žestokom završetku albuma s izvrsnom gitarskom solažom, „Opet radim na beat“.

Glazbeni entuzijazam i potencijal je očit, no ovo je tek početak. Sve je tu, no čeka se THE hit koji će ih progurati iznad površine. Bit će nešto od ovog.

 

Popis pjesama:

 1. Na radiju
 2. Iz razloga
 3. Nakon*
 4. Zbog nas
 5. U bojama*
 6. Na rubu maha
 7. Osim kad ne
 8. Prebrzo
 9. Jurim*
 10. Opet radim na beat

*top pjesme