Years and Years su postigli zajedništvo

Ocjena autora

6.0
Ocjena čitatelja
5.5
  • Godina: 2015
  • Izdavač: Universal, Polydor, Interscope
  • Žanr: Synthpop, electronica, house

Years and Years su postigli zajedništvo

Da im se uspjeh dogodio preko noći, nije. Da su impresionirali na prvu, teško. Ali što je par pametno posloženih singlova učinilo u godinu dana za Years and Years? Vjerojatno im promijenilo život do daljnjeg. Years & Years je britanski elektro pop bend osnovan 2010., a koji od 2014. ciljano i neumorno radi, od samostalnih "stvari" do suradnji. Nedavno su konačno iskomunicirali svoj album prvijenac.

Communion iliti zajedništvo je nešto što bi Years & Years željeli dijeliti s publikom, i garantiram da im neće biti teško. Vrlo brzo nakon preslušavanja dala sam im epitet "kraljevi lakih nota". Slušanje ovog albuma neće vam zadavati glavobolje ili vas voziti na emotivnim vrtuljcima. Više će vam pružiti uživanje u emocijama nabijenom glasu mladog Ollya, i vrlo vjerojatno ćete automatski gibati bar dio svog tijela u ritmu ovih sve redom ljetnih hitova te poželjeti da ljeto i najljepši zalasci sunca na vašem godišnjem odmoru nikad ne prestanu.

Iako se ne sjećam da je "Real" kao singl i prethodnik albuma dobio vrhunske kritike, "Take shelter" je iskakao iz svih margina. Kako je još 2014. po izlasku oduševio publiku, singl isto to čini i danas. "King" je ove godine napravio pomutnju na svoj način prateći trenutni lounge elektro trend, te je pokupio i poneku glazbenu nominaciju. "Desire" neodoljivo podsjeća na stil Clean Bandita, i iako dobra, pjesma navodi razmišljati o budućem glazbenom smjeru benda.

Zapravo se nema što puno pisati o albumu. Trojica mladića većinom sami pišu stihove, veličaju svoje ljubavi i bore se isključivo s ljubavnom tematikom. Naravno da se publici to sviđa, svi kad tad postanu umorni od socijalnih pitanja i ljutnje pa odmore u zagrljaju nekih sretnijih nota. Ionako ne sumnjam da će na svom daljnje glazbenom putu i češće dotaknuti dublje elektro tonove sintesajzera.

Popis pjesama:

01. Foundation *
02. Real
03. Shine
04. Take Shelter *
05. Worship
06. Eyes Shut
07. Ties *
08. King *
09. Desire
10. Gold
11. Without
12. Border
13. Memo

Top pjesme *