Dosh Lee

Dosh Lee

punk-rock, rock, hc, funk

  • God. osnutka:2004.
  • Izdavač:Spona/Aquarius
  • Booking info:dario.aman1@zg.-tcom.hr
  • Kontakt email:doshlee.band@gmail.com

Biografija

Dosh Lee je zagrebački kvartet, osnovan 2004. godine. Sviraju mješavinu funka, punka, rocka i butchrowinga, a najpoznatiji su po rijetko viđenom energičnom nastupu te urnebesnim tekstovima na rubu genijalnosti i idiotizma. Do sada su imali više od 100 samostalnih koncerata u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Makedoniji, svirali na ponajvećim regionalnim festivalima (INmusic, Rokaj fest, Rock Otočec, Barufe, Dirty Old Fest…)  te dijelili pozornicu s raznim bićima, stvarima i pojavama.

Pobijedili su na HGF-u i Rock Otočcu, osvojili drugo mjesto na Indoor Rock Demo Festivalu, treće na Talent Festivalu, dobili diskografsku nagradu Davorin za najboljeg novog regionalnog izvođača, nominaciju za Zlatnu Kooglu te razne druge nagrade i kazne... Daleko su najponosniji su na titulu „Najgori hrvatski bend“, koju su, u velikoj konkurenciji, podlom prevarom osvojli 2013. godine.

Ničim izazvani, objavili su dva studijska albuma, „Velika nepravda na malom ekranu“ (Menart/Spona, 2009.) i „Kaktus Galaktus“ (Spona, 2012.) te jedan EP, „Čudo“ (Spona, 2008.). Na užas kritike i zaprepaštenje brojnih obožavatelja i dan danas aktivno nastupaju, stvaraju pjesme i snimaju spotove. Pitanje je samo… do kada?


Članovi

Ognjen Bašić – vokal

Dario Aman – gitara

Tomislav Kralj – bas

Viktor Kranić - bubanj