Gane RImatore

Gane RImatore

hip-hop

Biografija

Gane RImatore, pravim imenom Vedran Ganić, jedan je od riječkih MC-ja, a na hip hop sceni je od ranih 2000-ih godina. Iza sebe ima 4 albuma, 2 u raznim grupama i 2 solo: „Nocturno Hip Hop“ (2009) te „13“ iz 2013. godine.

Surađivao je s većinom kvalitetnih underground izvođača i producenata (Dejo, Suicide, Sova Animal, DJ Knock, Slom (RI), Stac & Sonny Picasso (KA), Rizbo, Ušikana Družina, Kruks (BG), Lil' Bear, Hren Beatz, Dust (ZG), Sheky (PU) itd.), ali i s poznatijim imenima kao što su Target (ex Tram 11), Gidra (Connect) te Saša (Alejuandro Buendija) iz splitske grupe TBF, kao i s ikonom riječkog, ali i hrvatskog hip hopa, jednim od prvih hrvatskih repera - MC Buffalom (R.I.P.).

Svoje tekstove ispunjene smišljenom lirikom, storytellingom, kao i klasičnim rap rimama, RImatore promovira od hip-hop evenata diljem Hrvatske do drugih manifestacija i festivala nevezano za hip-hop (RiRock, Gitarijada, Minival Fest itd.) te humanitarnih koncerata, kao i na ispunjenom stadionu Kantrida, a posebno se pamti fantastična atmosfera pred 12.000 ljudi i utakmica sa Stuttgartom.


Članovi

Vedran Ganić a.k.a. Gane RImatore