Jonathan

Jonathan

rock

Biografija

Jonathan, drugo ime za Ozbiljno Osvježenje, nadrasta „lokalni“ idiom gitarske mjuze, otvoreno i besramno proklamirajući svoje uzore i pripadnost nekom drugom rock nasljeđu. Na trenutke Jonathan zvuči kao Interpol bez pretjerane drame, kao malo ozbiljniji The Strokes, kao lakši, ali ništa manje žestoki Queens of the Stone Age. Kao Franz Ferdinand bez dizajna, ili kao nabrijani House of Love. Ovisno o naslušanosti, pronaći ćete osobne asocijacije u zvuku Jonathana, no to što kod manje inspiriranih bendova može zvučati kao način da se opis benda pokrpa s onim na što sliče, kod Jonathana je to legitimni izraz. Ovaj bend je svoj. Ovako zvuče oni koji misle ono što pjevaju i sviraju.

Jonathan pjevaju i sviraju (da, i sviraju tako) na engleskom. Ali ovaj put nema brige. Ovaj bend kuži svu melodioznost i stilske mogućnosti stiha na engleskom, jasno mu je kako engleski funkcionira. Jonathan su normalni ljudi i frikovi u jednom, tipovi koji se ne srame pokazati osjećaje ("Pa šta je to sad došlo na ovaj svijet?") Oni pričaju zvukom kojeg se ne srame na pozornici.

Ime Jonathan na hebrejskom znači "dar od Boga". Vjerovali ili ne, potpuno je nevažno, no ovaj bend na svim ključnim mjestima svoje diskografske inkunabule nešto daruje. Vrijeme je da upoznate novo ime. Ime je, naravno, Jonathan. 


Članovi

Zoran Badurina – vokal
Nikica Jurjević – bass
Tomislav Radinović – gitara
Darko Petković – gitara
Branko Kovačić - bubanj