Nina Romić

Nina Romić

šumska folk psihodelija

  • God. osnutka:2006.
  • Izdavač:Aquarius Records
  • Booking info:nikolina.romic@gmail.com
  • Kontakt email:nikolina.romic@gmail.com

Biografija

Nina Romić je kantutorica iz Zagreba, a svoje pjesme sklada i izvodi uz pratnju akustične gitare. Svoj prvi EP snimila je 2006. u suradnji s dubrovačkom grupom Izae. 2007. započinje suradnju i s Dunjom Knebl, a 2008. je snimljen zajednički album "Dođe Božić, oj koledo". 

Godine 2010. izdaje prvi samostalni album nazvan "Daljine" koji je po brojnim recenzijama svrstan u 5 najboljih domaćih albuma te godine. Uz autorski materijal, na albumu se nalazi i tradicionalna pjesma "Zvira voda". 

2012. godine izlazi i drugi Ninin samostalni album nazvan "Ptice". Osim novog materijala koji i opet uključuje jedan tradicionalni napjev "Ruža", ovaj album donosi i novi instrument - bubanj. 

Treći album naziva "Stablo" izdan je 2014. godine. Ime albuma proizlazi iz traženja i pronalaženja inspiracije u životu koji nas okružuje, prirodi, malim stvarima, nostalgiji, ljubavi... Ovaj album izdan je na CD-u i na vinilu, te predstavlja Ninino dosad najzrelije izdanje. "Stablo" je čvrsto ukorijenjeno u glazbi i zvuku, aranžmanski je dorečeno i promišljeno do detalja i Nininoj glazbi otvara neke nove sfere. "Stablo" je svrstano među 23 europska albuma nominirana za nagradu IMPALA - Europski nezavisni album 2014. godine.


Članovi

Nina Romić - vokal, gitara

Frederic Lanz - klavijaure, harmonika

Ivica Antunović - bas gitara

Petar Cvahte - bubanj