Prljave Sestre

Prljave Sestre

blues, rock, rockabilly, indie

Biografija

Prljave Sestre su rock'n'roll sastav iz Niša, koji kroz garažnu formu spaja utjecaje ritma i bluesa, rockabillyja, bugija, amerikane i indi roka. Melodičan i čvrst zvuk, baziran na frenetičnim ritmovima, razigranim bas linijama i žestokim gitarskim dionicama, uspjeva da i na studijskom zapisu održi atmosferu spontanosti i konstantne interakcije sa slušateljem, karakterističnu za žive nastupe benda. Tekstovi pjesama inspirisani su društvenom stvarnošću, s naglašenim osjećajem bunta, kao i izvjesnom dozom samoironije.
Sastav je formiran lipnja 2014, a krajem januara naredne godine objavio je prvi singl "Sve  će zabave biti iste" za demo kompilaciju "Urbanish 2". Pesma se ubrzo našla u emisiji "Pop mašina", radija B92, na top listi 10 najpopularnijih singlova domaće muzičke scene. Od ožujka 2015, bend funkcionira kao trio u sastavu: Miloš Palvović - gitara, glas, Petar Milosavljević - bas, usna harmonika, Marko Naskov - bubanj.
Za nešto više od dvije godine postojanja, "Prljave Sestre" su zabilježile brojne nastupe po klubovima i festivalima zemlji i regionu, i imale priliku da podjele binu s mnogim zvučnim imenima, poput američkih sastava "John The Conqueror", "Jack Oblivian & The Sheiks" itd. Jula 2016. bend je odnio pobjedu na takmičarskom djelu "Green Heart Fest"-a u Sokobanji, nakon čega je nastupio i u revijalnom djelu programa. Krajem decembra, "Prljave Sestre" su preko svoje Bandcamp stranice upoznale publiku s prvim studijskim albumom, snimljenim u studiju "PsychoTherapy" u Nišu. Album je naišao na pozitivne kritike stručne i šire publike, među kojima se izdvajaju brojna emitiranja i recenzija na portalu radija "Bruškin" iz Kotora, recenzija Dubravka Jagatića, u hrvatskom magazinu "Nacional", kao i emitiranja u kultnoj radijskoj emisiji "Neonska duga" Žikice Simića. Album je najavljen prvim oficijalnim spotom grupe, za numeru "Prljavi crv". "Prljave Sestre" su 26. aprila 2017. izdale svoj prvi, istoimeni album pod okriljem izdavačke kuće "Lampshade Media". Izdanje je pratila objava novog video spota i to za pjesmu "Niže od dna", što je druga ekranizirana pjesma s pomenutog izdanja. 
"Prljave Sestre" trenutno rade na realizaciji drugog studijskog albuma i koncertima, u zemlji i regionu, promovira prvi album. Bend će, također, nastupiti na internacionalnom džez i bluz festivalu "Nišville" 2017. godine.


Članovi

Miloš Pavlović - gitara, vokal
Petar Milosavljević - bas, usna harmonika
Milan Miggie Stoiljković - bubnjevi, prateći vokal