Sage

Sage

heavy metal power metal progressive metal

Biografija

Predstavljamo vam novi i perspektivni hrvatski metal bend sa zanimljivom glazbenom tematikom.

Riječ je o novonastalom bendu Sage koji postoji od listopada 2013., no u tako kratkom roku dobio je ponudu kojom je započeo uspješnu suradnju s američkim producentom i bubnjarem Kamelota, Caseyijem Grillom. Sage je do sada snimio četiri pjesme za svoj prvi album koji će miksati Jim Morris u Morrisound recording studiju pod producentskom palicom Caseyija Grilla, gdje su snimali i veliki izvođači poput Iced Eartha i ostalih svjetski poznatih metal bendova. Sage je trenutno u J.M. Sound studiju gdje, uz pomoć poznatih hrvatskih glazbenika - Fedora Boića i Franje Valentića - snimaju svoj prvi album.

Posebnost ovog novonastalog benda je spoj tri različite generacije, koje tvore jednu novu snagu i mudrost starca, što ujedno i znači ime benda.

Vrsta glazbe koju sviraju je mješavina progressive, power i heavy metala, iako je teško precizno definirati jer žele u svom žanru biti posebni i originalni. Tema njihovih pjesama i budućeg albuma je tematika Seljačke bune, a u prenesenom smislu borba dobra i zla, poštenja i gramzivosti. Odlučili su se pjevati na engleskom jeziku kako bi svoje pjesme približili što većem broju ljudi, a i to je prilika da stranci upoznaju živopisnu hrvatsku povijest pomoću njihove glazbe.

Cilj im je u idućih godinu dana snimiti 12 pjesama i za svaku snimiti glazbeni spot, a ujedno time prikazati cijelu glazbenu priču o Seljačkoj buni što nitko do sad nije napravio. 


Članovi

Davor Bušljeta - vokal
Enio Vučeta - gitara
Branimir Habek - gitara
Marko Karačić - bas
Vlad Vučeta - bubanj
Andrej Božić - klavijature