Shoot Me Wendy

Shoot Me Wendy

postpunk/powerpop

  • God. osnutka:2005.
  • Izdavač:Geenger records
  • Booking info:shootmewendy@gmail.com
  • Kontakt email:shootmewendy@gmail.com

Biografija

Shoot Me Wendy je zagrebački postpunk/powerpop bend koji je aktivan još od 2005. godine. Tijekom toga razdoblja u bendu se izmijenilo nekoliko vokalistica - Bruna pa Maja koja je s trenutnom vokalisticom, Mirnom, nastupala kao ravnopravni vokal. Međutim, posljednjih godina bend nastupa kao četveročlana postava i kažu da su time prilično zadovoljni. Odradili su nebrojeno mnogo koncerata i nastupali na brojnim festivalima.

Svoj debitantski album, "Sine Waves", izdali su za label "Geenger records" i sadržava 13 pjesama koje je publika odlično prihvatila. Nije to ni čudo s obzirom na to da je neke hitove s istog, poput pjesme "I've Drowned Myself", zdušno pjevala još 2009.

Nedugo nakon, u travnju 2014., uslijedio je EP "Sticky Floors" koji se sastoji od 6 pjesama, a sniman je u zagrebačkom Pod.room studiju. Za mix i produkciju bio je zadužen Dražen Gavrilović, a za mastering Leo Anđelković.

SMW svoje ime duguje internoj šali nastaloj na partyju, a na pitanje "Tko je Wendy?", ako ona uopće postoji i dalje čekamo odgovor.


Članovi

Mirna - vokal

Gara - bas

Ogi - gitara

Pero - bubanj