Six Pack

Six Pack

punk rock

  • God. osnutka:1994.
  • Izdavač:Multimedia records
  • Booking info:+381 64 1234560 (Dragan Novičić)
  • Kontakt email:mickey6p@hotmail.com

Biografija

Six Pack (pakovanje od 6 piva) postoji 22 godine. Od članova bendova različitih muzičkih usmjerenja koji su tada činili okosnicu rock scene Smederevske Palanke, u listopadu 1994., okupljen je sastav koji će nekoliko godina kasnije postati, po mišljenju većine kritičara, kolega i publike, najutjecajniji i zasigurno jedan od najboljih punk rock bendova na Balkanu.

Prepoznatljiv po izuzetno energičnom, a opet melodičnom načinu izražavanja, priznat zbog inteligentnih tekstova i poznat po savršenoj atmosferi na svojim živim nastupima, Six Pack je jedan od prvih domaćih i underground bendova koji je probio granice Srbije i svirao gotovo svugdje gdje se svirati može.
Vec '95. godine, nepunih godinu dana od nastanka benda, Six Pack je odsvirao mini tour po Grćkoj, '98. trotjedni tour u Nizozemskoj, a ex-Yu republike su lokacije na kojima je sada češće nego kod kuće.

Ni jednog se trenutka odričući svojih pun krock stavova, Six Pack je uspio napisati neke od najljepših ljubavnih tekstova u srpskoj rock povijesti i isto tako iskritizirati (pa često i popljuvati) sve rupe i nedostatke društva i državnog sistema, u kome se godinama svi batrgamo, kroz svoju diskografiju koja počinje albumom "Pretnja ili molitva?", zatim nastavlja kultnim LP-jem "Fabrička greška" koji je doživio 2 reizdanja, totalno sirovim i beskompromisnim "Minut ćutanja" te veličanstvenim albumom "Musique" koji se po službenim rezultatima IPS-a i MAMUT-mega storea količinski prodavao rame uz rame sa Zdravkom Čolićem! 

U međuvremenu, izdan je Discover, album na kojem su momci obradili neke od svojih omiljenih disco pjesama 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, posudivši im punk rock izričaj. 

Posljednji i aktualni album "EPICENTAR 2011." je do sada sa stranice www.sixpackserbia.com skinulo oko 50.000 fanova, a bend ga je koncertno promovirao širom regije.


Članovi

Mix - bubnjevi 
Djole - bas gitara 
Branko - gitara
Shomi- gitara
Miki - vokal, gitara