The Red Roosters

The Red Roosters

rock and roll, retro rock, blues rock, r&b, soul…

Biografija

The Red Roosters dolaze iz Osijeka. Osnovani su 2004. i od prvih nastupa održanih u ljeto te godine publici je bilo jasno da se radi o nečemu nesvakidašnjem. Neki su bili pod dojmom obrada davno zaboravljenih pjesama njihovih uzora, a drugi zbog činjenice da su od samog početka uz bok obradama svirali svoje stvari. No, možda će vas na prvu najviše razveseliti čisti entuzijazam i energija njihovog nastupa.

Roosterse čine Ljudevit Laušin, Josip Horvat , Matija Nikolin i Milan Ivanić-Mića uz vanjsku suradnju s Alenom Valinčićem.

Svoj razvoj gradili polako i temeljito. Najprije su osvojili domaću publiku u Osijeku i Slavoniji, a kada su prvi put došli u Zagreb, dobar glas o njima pročuo se po cijeloj Hrvatskoj. I dojmovi su uvijek bili isti - čista energija, totalna posvećenost glazbi koju izvode (i slušaju) te tvrdoglavo držanje svog pogleda na svijet, a u slučaju Roostersa to ponajprije znači stavljanje naglaska na vlastite pjesme koje pišu na engleskom, unatoč brojnim prigovorima i prijedlozima domaćih menadžera i diskografa da pokušaju prepjevati svoje uratke na hrvatskom kako bi bili "općeprihvaćeni". Ustrajnost se ipak isplatila te ste tijekom godina Roosterse i njihove pjesme mogli čuti i vidjeti na brojnim radio i TV postajama diljem Hrvatske i šire. 2009.godine band je dobio još jedno priznanje u vidu nagrade Mega muzike i HGU-a kao najperspektivniji mladi sastav.U proljeće 2010., Roostersi su otišli korak dalje ostvarivši svoju ambiciju o proboju na inozemnu scenu. Dobili su ponudu za svirku u Londonu nakon što je menadžer jednog kluba čuo Roosterse na njihovom Internet profilu. Nakon tri odrađena nastupa, u srpnju 2010. bend se vratio u Hrvatsku sa sjajnim dojmovima i kritikama engleske publike uz ostvarene brojne kontakte za skori koncertni povratak u Englesku. Uslijedile su brojne svirke u Osijeku i okolici, u zagrebačkom Bogaloou, županjskom Sugar Cube te nastup na Santa Magdalena Blues Festivalu, a 2013. Roostersi se ponovno vraćaju svirati u London na kvalifikacije za veliki svjetski festival “Benicassim”.

 

Članovi

Josip Horvat - gitara, vokal

Ljudevit Laušin - vokal, gitara, usna harmonika

Milan Ivanić- bubnjevi

Goran Pavlović- bas gitara