KLUB MOČVARA / KONCERT

Billy Martin Masterclass

Početak:
Cijena karata: 50 kn

Službena web-stranica


Info

 

Billy Martin Masterclass, Močvara 17.-19. rujna 2018

Jedan od najsvestranijih i po mnogima ponajboljih bubnjara današnjice, Billy Martin (Medeski, Martin&Wood) predvodit će Masterclass za glazbenike spremne na eksperiment i otvorenost prema glazbi, životu i ljudima. Misija ovog glazbenika je potaknuti osjećaj individualne slobode u drugima. Dati im mogućnost da se izraze uz pomoć pjevanja, sviranja, plesa i stvaranja na svim nivoima. Kao svoj najvažniji zadatak, Billy smatra inspirirati polaznike da pomaknu svoje konvencionalne granice kako bi razvili svoj vlastiti glazbeni i scenski rječnik. Kako bi mu sve to uspjelo, Billy se koristi raznim metodama poput improvizacije, kompozicijskog soliranja, ritmičkih igara, povezivanja fraza. Osim toga, za vrijeme masterclassa ukazuje i na važnost discipliniranog vježbanja. Koristeći ova dva ključna stupa, polaznici upoznaju svoj instrument na novi način koji je oprečan suhim tehničkim vježbama. Cilj nije izbjegavanje tehničkih vježbi, već dobiti balansiranog umjetnika koji stječe više opcija u životu.

Masterclass će se održati u Močvari od 17. do 19. rujna 2018. godine u sklopu programa Začarana Močvara. Događaj je financiran i organiziran od strane novog hrvatskog label-a Pass the hat records kao i produkcijske kuće Hommage produkcija te će biti besplatan za svih 20 glazbenika i još nekolicinu drugih umjetnika poput slikara, video umjetnika, plesača itd. Za masterclass se mogu prijaviti svi zainteresirani koji smatraju da mogu pridonijeti boljem radu grupe. Masterclass će završiti koncertom na kojem će se izvesti program nastao za vrijeme trajanja ovog događaja, ali ovaj put pred publikom. Koncert je predviđen za 19. rujna 2018. u Močvari.

Prijave za sudjelovanje na Masterclassu uz kratki životopis možete poslati na petar@hommage.hr do 1.9.2018, a svi primljeni kandidati će biti obaviješteni o točnom rasporedu događanja najkasnije 7 dana prije početka.

O Billy Martinu:
Rođen u New Yorku 1963., perkusionist, kompozitor i visual artist Billy Martin potpuno se posvetio glazbi sa 17 godina tražeći svoje mjesto u eklektičnoj glazbenoj vizuri New Yorka. Svojim nastupima uveličavao je izvedbe od Broadwayskih orkestara do brazilskih noćnih klubova i burnih newyorških underground mjesta. Uskoro se ostvario kroz suradnju s Jonhom Medeskim i Chrisom Woodom stvorivši jedan od najpoznatijih groove bendova Medeski, Martin&Wood. Premostivši harmonijsku kompleksnost jazz-a, konverzacijsku tečnost slobodne improvizacije i popularnost R&B i funka, ovaj bend postao je nezaobilazno ime među mnogim ljubiteljima dobre glazbe. Niz albuma i suradnji s Johnom Scofieldom, Johnom Zornom, Iggyjem Popom, Natalie Merchant i ostalim poznatim glazbenicima donijelo mu je priznatost u cijelom svijetu. Pokrenuvši vlastitu diskografsku kuću, producira i spaja mnoga poznata imena poput Ornettea Colemana, Flea, Marca Ribota, Johna Zorna, Leea Ronalda, Billa Laswella, Mickeya Harta, Medeski, Martin&Wood...
Martin je također uspješan video i filmski redatelj te slikar i umjetnički direktor.

Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.
Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a. 


Klub Močvara