VINTAGE INDUSTRIAL BAR / KONCERT

Tomislav Goluban

Početak:
Cijena karata: 0 kn

Službena web-stranica


Info

Za njega kažu da je jedan od najboljih hrvatskih bluzera, izvrstan skladatelj i fantastičan svirač usne harmonike – Tomislav Goluban koji nam u srijedu 22. kolovoza stiže u Ljetni vrt Savske 160. Ne propusti ovaj domaći blues adut u friškom ambijentu naše ljetne pozornice.

TOMISLAV GOLUBAN (Zabok, Hrvatsko Zagorje), blues glazbenik, pjevač, skladatelj i svirač usne harmonike, jedinstven je u svojem glazbenom izričaju u kojem na zanimljiv način spaja blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom. Strast prema onome što radi, smisao za humor i privlačan nastup, Golubanovi su aduti koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Glazbenik koji publici uvijek želi priuštiti originalnu i nesvakidašnju priredbu, uvlači vas u vlastiti glazbeni svijet u kojem ćete se osjećati kao kod kuće. 

Usnu harmoniku je počeo svirati 1997., inspiriran starim majstorima bluesa. Sonny Terry, Slim Harpo, Paul Butterfield, Gary Primich, Kim Wilson i Joe Filisko samo je dio glazbenika kojima se divi i danas.
U solo/duo varijanti ili uz prateći sastav nastupao je u Americi (25. IBC, Memphis) i u Europi u 18 različitih zemalja. Neki od njih su Notodden Blues Festival (Norveška), Amal's Blues Festival (Švedska) i Blues sur Seine (Francuska). 

Diskografiju mu čini devet albuma, jedan kompilacijski te dva maxi-singla, na kojima nalazimo delta, country i chicago blues, zydeco, rock'n'roll i etno (world) glazbu. Njegove autorske skladbe teku kao pritok rijeke Mississippi nastojeći spojiti naizgled nespojivo – hrvatske (zagorske) korijene i američki blues. Osvojio je 4 nagrade Porin i 3 nagrade Status te zauzeo 4. mjesto na Svjetskom prvenstvu u sviranju usne harmonike u Njemačkoj 2005. Pokretač je etno blues festivala u Zagorju, educira mlade te uređuje radio emisije o blues glazbi Hrvatskom radiju. 


Vintage Industrial Bar