Bang Bang: "Svi su superstari u svojim ulogama i na svojim instrumentima!"
foto: Bang Bang, credit: Ljubo Zdjelarević

Bang Bang: "Svi su superstari u svojim ulogama i na svojim instrumentima!"

Samo nekoliko godina na domaćoj glazbenoj sceni odvelo ih je na sam vrh pop glazbe. Nedavno su predstavili novu pjesmu "Superstar" koja je oduševila publiku i kritiku, rade na novom albumu, no najvažnija je činjenica da u petak, 1. ožujka nastupaju u Tvornici kulture. Ususret velikom događaju, porazgovarali smo s ekipom iz benda Bang Bang.

Što se ovih dana kuha u taboru Bang Banga?

Posljednjih par mjeseci bavimo se pripremama za koncert, finiširanjem novog albuma, a zadnjih par dana i snimanjem video spota za novi singl. Dosta stvari radimo u zadnji čas, ali pokazalo se da tako najbolje funkcioniramo. 

 

Tko je najveći "Superstar" u bendu?

Svi su superstari u svojim ulogama i na svojim instrumentima. Neki su i superprestari za određene p**darije, ali, šta ćeš, čovjeka veseli!

 

 

Koju ste poruku željeli poslati novom pjesmom "Superstar"?

Nema neke skrivene poruke. Pjesma govori o odnosu mene i benda, odnosno, to je osobna odluka ali i potvrda da je bend ljubav, potreba i obaveza. Na prvo slušanje dobiva se dojam da govori o klasičnom ljubavnom odnosu, a to zapravo i jest. Ništa mudro. 

 

U pjesmi "Kako stoje stvari" dotakli ste se i kritike društva. Postoje li teme za koje mislite da su nedovoljno "ispjevane", a svakako bi trebale naći svoje mjesto u glazbi?

Apsolutno da postoje. Socijalno angažirane pjesme su itekako potrebne društvu i vremenu u kojem živimo. Ja se osobno opirem pisanju takvih pjesama jer smatram da ne pristaju Larinom senzibilitetu i interpretaciji. Pjesma 'Kako stoje stvari' je ipak morala zaživjeti jer se nekako u to vrijeme posebno nakupilo apsurdnih društveno političkih epizoda, pa sam se, eto, i ja našao prozvan da ih iskomentiram. U početku je krenulo kao ozbiljna kritika, ali sam u zadnji čas odlučio da 'nismo mi ti likovi' i uz Sašinu pomoć ispala je sarkastična zezalica u ipak pozitivnom tonu.

 

Možemo li uskoro očekivati i novi studijski album?

Novi album je gotov i čeka svoj vizualni identitet i zeleno svjetlo za odlazak na razmnožavanje, a veljača je idealna za te radnje. Nadamo se da će se pojaviti u prodaji sredinom ožujka.

 

U kojem smjeru želite da bend ide u bližoj budućnosti?

Teško je to predvidjeti, jedno su želje, a drugo realnost. Trenutno sam u fazi upijanja novijeg zvuka, sa elementima elektronske glazbe, ali poučen dosadašnjim iskustvom znam da će mi se odnekud pojaviti neka klasična blues/rock pjesma. Ne zamaramo se formom i trendovima, funkcioniramo u trenutku i radimo po guštu.

 

 

Čiji rad s domaće glazbene scene ovih dana posebno pratite?

Ne pratimo nikoga posebno, ali trudimo se pratiti cijelu scenu i ostati informirani. Glazba je, između ostalog, posao kao i svaki drugi. Moraš pratiti situaciju, družiti se s kolegama, razmjenjivati iskustva i komentirati tržište.

 

Koji je najveći izazov s kojim se ovih dana suočavate, ususret velikom koncertu u Tvornici kulture?

Jedini izazov je privući što više publike i što bolje prezentirati šou koji marljivo spremamo zadnjih par mjeseci. Sve ostalo ide k'o po špagi. Sastavili smo mali tim koji savršeno pokreće sve kotačiće vezane za samu organizaciju koncerta.

 

Što publika može očekivati od koncerta?

Čisti spektakl! :) Dvadeset autorskih pjesama i jedna obrada planski upakirano u trodjelni program uz zanimljive goste i najluđi after ikad!