Kakva vatra gori u Kairu?

Kakva vatra gori u Kairu?

Kreativni glazbeni kolektiv je koncertni program koji se od 2018. počinje u suradnji s top listom Muzika je Zvonko Radost održavati jednom mjesečno u zagrebačkom Saxu s misijom predstavljanja mladih izvođača svih urbanih glazbenih usmjerenja.

Čast da otvore ovogodišnji KGK serijal imaju dva mlada, perspektivna i već sad odlična benda: Fire In Cairo i Trophy Jump. Odlučili smo saznati tko i što se krije iza imena Fire in Cairo.

 

 


Za početak, možete li ukratko predstaviti sebe i bend?
Fire in Cairo je četveročlani bend iz Zagreba. Sviramo alternativni rock s engleskim tekstovima i američkim gitarama. Obično Mate dođe s idejom koju onda svi zajedno razrađuju do trenutka kada postaje neprepoznatljiva. Poanta je u tome da su pjesme nešto što mi svi osjećamo i želimo podijeliti s publikom. Ta emocija se najbolje osjeća na svirkama uživo.

Odakle ime Fire in Cairo?
Mate je došao na probu a idejom da se zovemo Water in Afganistan. Ostalo je povijest...

Iza vas su dva objavljena singla. Što vas inspirira? Kako nastaju vaše pjesme?
Ispravka! Objavili smo tri singla hehe. Rekli bismo da nas inspirira ono što živimo i zajedno proživljavamo. Često melodije znaju krenuti od fućkanja koje je netko snimio na mobitel. Tekstovi nerijetko pričaju o ljubavi, ali ima tu i društvenih tematika.

 

 

U pripremi je EP. Kako biste ga opisali svojim riječima?
Singlovi koje polagano izbacujemo će tvoriti izdanje EP-a koji će naši dragi fanovi moći kupiti na našim koncertima i putem svih online storeova. Istovremeno se pripremamo za ponovni ulazak u studio tj. snimanje prvog albuma. Radi se o materijalu koji dugo pripremamo te ga želimo podijeliti s javnošću. Album planiramo izbaciti tijekom 2018.

Imate li kakvih rituala prije izlaska na pozornicu?
Imamo! Svaki podere jednu rakiju!

Uskoro svirate u klubu Sax! s bendom Trophy Jump. Kako se pripremate za nastup?
Imali smo kratku pauzu jer je Luka (gitarist) bio doma za vrijeme praznika, tako da smo sada u fušu. Kako se pripremamo? Probe, plus, nekada idemo jedan do drugog kako bismo prošli određene dijelove za koje nije potreban ostatak benda. Jako se veselimo Saxu. Očekujemo dobru posjećenost  i garantiramo kvalitetnu glazbu. Time podrazumijevamo i Trophy Jump.