Nera Šulentić: "Kad sam otkrila Slasha rodila se ljubav prema gitari"

Nera Šulentić: "Kad sam otkrila Slasha rodila se ljubav prema gitari"

Tko je Nera Šulentić? Mlada pjevačica s dosad samo dvije objavljene pjesme, zanimljivom glazbenom pričom iza sebe i debitantskim albumom ispred sebe. Želja nam je bila malo se bolje upoznati s njom i njenim radom, a ono što smo otkrili slijedi u nastavku.

Prošle godine počeli ste graditi samostalnu karijeru. Što vas je potaknulo na taj zaokret?

Moja samostalna karijera desila se neplanirano i spontano. Na Facebooku sam slučajno naišla na objavu producenta Sandra Bačića u kojoj je tražio pjevačicu za snimanje njegovih pjesama. Kako je grupa 058 bila u stanju mirovanja, a htjela sam nova iskustva, javila sam se Sandru. Snimilli smo prvu pjesmu„Otkada si kraj mene“ i poslali je u Croatiu Records. Njima se pjesma svidjela te su je odlučili objaviti i ponudili mi ugovor.

 

Po čemu ćete najviše pamtiti vrijeme provedeno u grupi 058?

S grupom 058 proživila sam jako puno lijepih trenutaka i stvari. Ali najviše ću pamtiti naša dva putovanja u Ameriku gdje smo dva puta nastupali na International Country Music Awards festivalu u gradu Jefferson (Texas). Nezaboravan doživljaj je bio snimanje pjesama u poznatom Sun Studiu u Memphisu. Zatim, nastup u koljevci country glazbe u Nashvilleu. I na kraju kako sam dite iz Splita, posebno mi je važan moj prvi nastup na Splitskom festivalu sa pjesmom „Čudo“.

 

Dosad ste objavili dva singla, “Otkada si kraj mene” i “2 i 2”, kakve su reakcije na vaše prve samostalne uratke?

Reakcije su izuzetno pozitivne. Jako sam zadovoljna kako je publika prihvatila moje prve dvije pjesme.Nadam se da će i nove pjesme biti tako dobro prihvaćene.

 

Kako napreduje rad na debitantskom albumu? Kada možemo očekivati novi materijal?

Sandro i ja smo odlučili snimati pjesmu po pjesmu i objavljivati ih kao singlove. Kada se skupi dovoljnomaterijala, sve te pjesme objaviti ćemo na albumu. Za sada sve ide po planu. Upravo smo snimili novu pjesmu koju još treba masterirati i za koju treba snimiti spot. Objavit ćemo je nakon što snimimo spot.Nemamo planiran datum izlaska pjesme.

 

Kako se rodila ljubav između vas i glazbe? Kada ste znali da je to vaš životni poziv?

Od malena obožavam glazbu. Kad sam otkrila Slasha rodila se ljubav prema gitari, htjela sam svirati kao on. Tako je sve počelo. Upisala sam se na tečaj gitare, ubrzo nakon toga i na satove pjevanja.Tu se rodila ljubav prema pjevanju. U srednjoj školi sam upisala glazbenu školu Josip Hatze, te danas sviram i klavir. Sve to je bio samo moj hobi, dok nisam dobila poziv da pjevam u grupi 058. Zahvaljujući grupi 058 moj hobi se pretvorio u nešto prekrasno. Pjevanje, snimanja u studiju, nastupi čine me sretnom, te sam shvatila da je glazba moj život i ono čime se želim baviti.

 

Imate li glazbene uzore koje bi posebno istaknuli?

Kao mala bila sam zaluđena Michael Jacksonom. Kasnije sam otkrila rock glazbu i tako se zaljubila u Slashov zvuk gitare. Kao tinejdžerica sam zavoljela Beyonce i njezin glas. Ona mi je velik uzor u pjevanju. Njih troje bi istaknula, iako ima još puno glazbenika i različitih žanrova, koji me nadahnjuju i koje volim slušati.

 

Da možete odabrati bilo kojeg izvođača ili izvođačicu, koja bi bila vaša suradnja iz snova?

Ima jako puno glazbenika s kojima bi voljela surađivati tako da mi je teško odabrati samo jednog. Ali za početak neka to bude Beyonce, mislim da bi od nje uz pjevanje, mogla još puno toga naučiti.

 

Što se nalazi na vašoj “to do” listi za ovu godinu, koje ciljeve i želje bi htjeli ostvariti?

Najbitnije mi je na vrijeme riješiti fakultetske obaveze kako bi se mogla posvetiti glazbi. Nastaviti uspješno snimati nove pjesme, te ovo ljeto što više nastupati kako bi me publika imala prilike bolje upoznati.