Svemirko: "Očekivanja su zajebana stvar, tako da poručujemo obožavateljicama da ne očekuju ništa i da budu spremne na sve"

Svemirko: "Očekivanja su zajebana stvar, tako da poručujemo obožavateljicama da ne očekuju ništa i da budu spremne na sve"

Svemirko će ove godine svoj glazbeni univerzum predstaviti publici SuperUho festivala u Primoštenu. Kako teku pripreme za nastup i vole li vaniliju više od čokolade, saznajte u nastavku.

Što se ovih dana događa u svemiru Svemirka?
Uh, teška zbrka po običaju. Posao, probe, snimanja, obožavateljice, itd. Svi misle da je biti zvijezda lako, ali ima tu puno toga što se zbiva ispod površine i iza kulisa.

Zašto vanilija? Što fali čokoladi?
Album mora nositi neko ime, mislim da je Vanilija jednako dobro ime kao i svako drugo. Čokoladi ne fali ništa, dobit ćeš jednu kad se vidimo. ;)

Pripremate novi EP, kako biste ga opisali svojim riječima?
EP je dosta sličan albumu, soundtrack za ljetne zabave i lijepo vrijeme. Nikakva velika filozofija, par komada iz rukava. :)

Tko je odgovoran za dizajn i simboliku omota novog izdanja?
Marko je odgovoran za dizajn i simboliku. To je ono što ja imam u glavi kad pomislim na ljeto. Romantizirana verzija.

Tko je slomio prst?
Nitko nije slomio prst, ali ga je Marin Tandara dosta dobro zarezao. Barem je to službena verzija.

Što možemo očekivati od vaše svirke na Superuho festivalu?
To ne znamo ni mi, ali u tome je i bit, otkriti ćemo zajedno na pozornici! Mi ćemo se svakako potruditi da to bude onako kako treba biti.

Koja vam je festivalska svirka ostala u najboljem, a koja u najgorem sjećanju?
Nismo još imali festivalske nastupe, SuperUho je prva.

Kako se pripremate za nastupe, imate li kakve rituale prije izlaska na binu?
Imamo svoje rituale, no neka to ostane naša tajna.

Što možemo očekivati u bližoj budućnosti od Svemirka?
Uskoro objavljujemo video spot za novi singl koji će se pronaći na nadolazećem EPu “Tunguzija”. Video inače producira naša etiketa više manje zauvijek, a što će točno smontirati nemam pojma jer sam im dao odrješene ruke. Očekivanja su zajebana stvar, tako da poručujemo obožavateljicama da ne očekuju ništa i da budu spremne na sve. Isto vrijedi i za naše obožavatelje.