Josipa Lisac - slavlje vječne ljubavi koja traje i traje...
foto: Josipa Lisac, credit: Zvonimir Bregeš

Josipa Lisac - slavlje vječne ljubavi koja traje i traje...

Cilj je bio samo jedan - slaviti ljubav, vječnu ljubav koja je neiscrpan izvor inspiracije, pokretačke životne energije koja iz godine u godinu postaje uzor mnogim romantičnim dušama koje iz dana u dan pokušavaju ostati vjerni dobroti i ljepoti topline kakvu samo najiskrenija privlačnost može nositi u sebi.
Josipa Lisac odavno je osvojila svijet. Jedinstvenom pojavom kojoj je ostala vjerna svih godina uspješne glazbene karijere. Vjerovati u sebe i nikada ne iznevjeriti vlastitu dušu jedan je od najtežih zadataka u ljudskom životu općenito, a pogotovo u nemilosrdnom svijetu glazbene industrije. Ova je dama u tome uspjela s velikom lakoćom, postavila nove standarde umjetničke čarolije i jedan dan u godini tradicionalno posvetila svojoj najvećoj ljubavi, Karlu Metikošu. 
 

foto: Josipa Lisac, credit: Zvonimir Bregeš

 
Ove se godine program iz Lisinskog preselio u Laubu, što i nije bila najbolja odluka. Ambijent prostora odlično odgovara karakteru avangardne duše, no ne ide na ruku ljepoti glazbe, svakog njenog detalja na koji je te večeri stavljen poseban naglasak. Ne ide i na ruku niti vizualnom doživljaju umjetnice koji želiš u potpunosti upiti kao pojavu. 
 

foto: Josipa Lisac, credit: Zvonimir Bregeš

 
I najmanjoj, najbezazlenijoj emociji dana je najveća pažnja kako bi publika mogla okusiti strast ljubavi na kakvu se rijetko nailazi. I baš je ta publika, doduše manjina, bila problem. Zbog posebnog akustičnog štimunga prostora i najmanji razgovor se čuo, postao svojevrsna smetnja i prepreka u uživanju u ljepoti duše koju je Josipa nesebično davala. Ako se na to još doda grupica pripitih i glasnih žena s jedne te domaćeg komičara koji je samo sebi smiješan s druge strane, osjećaj prestaje biti ugodan. Upravo je zato Lisinski puno bolja opcija, jer je svatko "prisiljen" biti fokusiran isključivo na program, a želja da sam postane stvaratelj show programa biva onemogućena.
 

foto: Josipa Lisac, credit: Zvonimir Bregeš

 

Josipu je podržao fantastičan bend - Davor Črnigoj, Josip Grah, Borna Šercar i Toni Starešinić. Vrhunski glazbenici pratili su ljepotu jedinstvenog glasa, obogatili ga i svojom nenametljivom osobnošću uspjeli zadovoljiti i premašiti postavljene standarde. 

 

foto: Josipa Lisac, credit: Zvonimir Bregeš

 

Koncerti Josipe Lisac ne smiju biti društveno događanje pojavljivanja radi. Ne smiju biti modna pista pokazivanja radi. Mogu, ali s višim ciljem - proživljavanja sirove ljubavi koja na pozornici biva ogoljena i darovana u beskraj.