She Loves Pablo u dvorištu Medike – životinjska energija u obliku nezaustavljivog rocka
She Loves Pablo, credit: Vjekoslav Palinic

She Loves Pablo u dvorištu Medike – životinjska energija u obliku nezaustavljivog rocka

U vrijeme kad je glazba postala jedna od stvari koje dobivamo samo na kapaljku, a ples je postao svojevrstan buntovan čin, teško je opisati koliku sreću donose neki od rijetkih koncerata koji se u posljednje vrijeme uspijevaju održati.

Dvorište je Medike postalo jedno od centralnih mjesta za uživanje u glazbi uživo, uz sve mjere i propise kojih se svi zajedno trudimo i nastojimo pridržavati. Dostava zvuka vrlo uspješno organizira koncerte naših ponajboljih bendova. Sinoć je napokon došao red na dugoiščekivanu promociju četvrtog albuma zagrebačkog benda She Loves Pablo, ''Death Threats From Future Self'', objavljenog u siječnju ove godine.

Iako na Pablovim koncertima inače vlada malo drugačija, znojnija atmosfera sa šutkom kao neizostavnim njihovim dijelom, sinoćnja je svirka imala neku posebnu čar, što zbog ,,novonormalnih'' pravila ponašanja, što zbog činjenice da se promocija trebala održati još u ožujku. Za najopasnije su zagrijavanje benda i publike izveli ''Crumble'', pjesmu koja ujedno otvara i album. Odmah nas je za njom ''Operator'' s tvrdim riffovima i jakim grooveom uvjerio u silinu i moć She Loves Pabla. Ovaj nam je fantastičan četverac priuštio gotovo dva sata besprekidnog, tvrdog rocka ispunjenog riffovima i distorzijama.

Životinjska energija koju su donijeli na tu pozornicu i s lakoćom prenijeli na ljude žedne glazbe te sinergija koja vlada među članovima benda uistinu su nešto posebno što je publika itekako prepoznala i pozdravila s najvećim oduševljenjem. Iz pjesme u pjesmu dokazivali su svoju žestinu, a zahvaljujući Leonardu na bubnjevima, groove ni u jednom trenutku nije izostajao ni posustajao. Domagojeva se silina glasa u nekim trenucima činila vanzemaljska, a savršenstvu izvedbe svake pjesme doprinosi i kombinacija s Dimitrijevim i Nenadovim glasom. Vokali su im toliko snažni i toliko se dobro uklapaju da je zapravo u određenim trenucima, ako ne gledate na stage, bilo teško razaznati koji od njih trojice pjeva. Njihova su snaga i izdržljivost još jedna stavka koju je potrebno hvaliti jer ni u jednom trenutku nisu imali potrebu za pauzama, osim onih kako bi se zahvalili publici i podsjetili nas na prema glazbi nemilosrdne mjere, jer dogodi se, kad uživaš i kad slušaš nešto ovoliko dobro, da zaboraviš, slučajno i nesvjesno.

Iako su se She Loves Pablo odavno dokazali i prikupili određene fanove, na sinoćnjoj su se promociji iz pjesme u pjesmu nastavili dokazivati i argumentirati sve pozitivne kritike. Na setlisti se našlo mjesta i za pjesme sa starijih albuma što je za publiku bio pravi test izdržljivosti i odupiranja potpunom prepuštanju i divljanju. Zato su bolovi u vratu bili zagarantirani. Sve je tako teklo vrlo glatko i svaki je prijelaz bio vrlo spretno i smoothely izveden pa je do izražaja došlo i njihovo višegodišnje iskustvo, ali je ovaj put sve bilo i svježe jer je na slobodu napokon puštena zvijer koja je bila zatočena mjesecima. Svaki je njihov vrisak izazivao lavine emocija, a naježenost je bila konstanta.

Dinamika između onih mekših i lakših dijelova te onih najžešćih stavka je koja čini esenciju benda tako posebnom. Od ''All Black'', preko ''Burn And Levitate'' do ''Death Threats From Future Self'', svaka je na svoj način samljela sve pred sobom. S obzirom na ograničenu satnicu, sve je moralo biti pomno isplanirano, pa tako i bis. Naravno da se iz publike, pri njihovu pokušaju silaska s pozornice, čulo ,,Hoćemo još!'', jer ne možemo ih samo tako pustiti da odu nakon toliko mjeseci iščekivanja. Dečki su se vratili i počastili nas odličnim bisom koji nas je potpuno uvjerio u njihovu nezaustavljivost, jer je energija bila identična onoj s početka, bez trunke vidljiva umora. Petnaestominutni neprekinuti bis započeo je klasikom ''Ol' Billy'', a zakucan je vječnim favoritima ''Slo Diesel'' i ''Next of Kin''. Bila je to prava poslastica za kraj jedne fantastične, žestoke i energične svirke.