Bosonogo Djetinjstvo, Sick Crap i Red Tape u Grey Roomu

Bosonogo Djetinjstvo, Sick Crap i Red Tape u Grey Roomu

Kako sam došao u Mediku, dvorište bilo je krcato, a mali prostor Grey Rooma napunile su uši gladne žestoke glazbe. Što se mene tiče, koncert je počeo jako kasno, tek iza pola 12, ali ovakve satnice su gotovo standardne za bilo kakav koncert u Mediki. Ništa obeshrabrujuće, a nakon što je koncert započeo, pokazalo se da se čekanje isplatilo.

Koncert je otvorio veoma mladi pulski četverac Red Tape. Sukladno svojim godinama, svirali su žestoki, ljuti i nabrijani hardcore punk. U prostoru Grey Rooma već se nalazilo podosta ljudi, ali malo ih se odvažilo prići Red Tapeu i možda napraviti kakav kaos. Dijelom bih to pripisao vokalistu koji je za ovakav žanr bio prestatičan, ali se iskupio zanimljivim vokalima koji jednostavno vrište: HC! Našlo se tu pokoja ritmička greškica, ali daleko od toga da su napravili loš posao. Riffovi su sjedali na svoje mjestu uz žestoku ritam sekciju, ali ne mogu reći da se čulo nešto nečuveno. Ipak, vidljivi su trud i energija koji dečki ulažu u svoju glazbu, a sada im jedino treba iskustvo. Potencijal vrvi i uz još nekoliko svirki siguran sam da će se opustiti i predstavljati sebe u još boljem svjetlu. Svaka čast!

Nakon mladih nada, na scenu je stupio još jedan pulski četverac, a oni su Sick Crap. Iza sebe imaju punk poslasticu od albuma "Take No Shit" iz 2014. Od samog početka njihovog koncerta počele su šutke i mnogo ljudi je završilo u zraku. Pogotovo se iskazao pjevač koji je čak i u zraku besprijekorno pjevao svoje dionice. Sick Crap je sa sobom ponio mnogo energije i dobru dozu anarhije. Glazba je standardna brza punkčina, a ako se ne varam ovo je bio prvi nastup njihovog novog basista. Stvorili su jednu jako veselu i žestoku atmosferu, a publika se nije smirivala ni u jednom trenutku. Bilo je tu i vjernih fanova koji su uzimali mikrofone i pridružili se u pjevanju njihovih stvari. Najduže su svirali od svih bendova i nisu posustajali niti radili greške. Jako dobar nastup i nevjerojatno otvaranje za headlinere večeri.

Dugo sam iščekivao otići na bilo kakav nastup Bosonogog Djetinjstva i eto konačno se desilo. Puno puta sam vrtio njihov split sa Bastinadosima (2013) kao i njihov album "s/t" koji je izašao ove godine, ali sam koncert me ostavio mrvicu razočaranog. Možda sam stajao preblizu (bio sam doslovno na pola metra od bubnjara) ili sam jednostavno oglušio tijekom godina, ali bili su pretihi, komentar koji se mogao čuti i od same publike. Bilo je i nekih tehničkih problema, a sama svirka je za moj ukus trajala zaista prekratko. Sada ipak dosta s negativnim stvarima jer su bili stvarno prekrasni. Šutke su se nastavljale tijekom cijelog koncerta, a atmosfera je bila jedinstvena upravo zbog njihove glazbe. Ne mogu iskemijati nekakav naziv/žanr za njihovu glazbu, najbolje što mogu je reći da poslušate što dečki nude i da pohodite njihov nastup. Trojac je svirao žestoko i precizno, bez puno razmišljanja, samo glazba i uživanje u istoj. Već spomenuta tihoća nije spriječila masne, u reverb utopljenje vokale da odzvanjaju cijelom prostorijom. Odsvirali su bis, a bubnjar je poslije njega naznačio fajrunt, možda umor, možda svašta, u konačnici nije bitno. Bitno je da su nahranili gladne uši, predstavili svoje odlične nove pjesme i omogućili mi da nabavim njihovu majicu. Odlična svirka, odlična glazba, a potražnja se zasigurno penje. Hvala!

Kako li je divan i nabrijan bio koncert. Pulske snage ostavile su dubok trag, ali Bosonogo Djetinjstvo je uz sve svoje problemčiće, barem meni, bila jedna od najsvijetlijih koncertnih atrakcija u zadnjih par mjeseci. Najiskrenije se nadam da će se sljedeći put kada ih budem gledao stvari bolje posložiti. Mali prostor Grey Rooma jednostavno mi je nezahvalan za njihovu glazbu. Hvala svim bendovima, atmosfera je bila na vrhuncu i vidimo se drugom prilikom.