Cameristi della Scala - ljepota Verdija, Rossinija i Donizettija

Cameristi della Scala - ljepota Verdija, Rossinija i Donizettija

Umjetnici milanskog opernog hrama impresivni na pozornici Lisinskog.

Cameristi della Scala

Svaka operna kuća skriva prepoznatljiv karakter. Strast i romantika milanske Scale poznata je dugi niz godina i razlog zašto na njenu pozornicu mogu stati samo najbolji. Izloženi najkritičnijoj publici na svijetu, istančanog ukusa, koja direktno i beskompromisno na licu mjesta izrazi (ne)zadovoljstvo.
Dio ovog impresivnog mjesta su i umjetnici okupljeni pod imenom Cameristi della Scala, koje publika i u svijetu i u Scali naprosto obožava. Visoka očekivanja su stoga bila pred njima prije izlaska na pozornicu, u sklopu ciklusa Lisinski subotom.

Cameristi della Scala

Kako je večer odmicala, tako su se, baš kao i u operi, gradirale emocije. Od laganijih, sjetnih trenutaka do vatrometa uzbuđenja, glazbenici su demonstrirali svoje interpretatorske sposobnosti. Umjetnici je prikladniji izraz za njihovo djelovanje - osim vrhunskog tehničkog umijeća, elegantno dočaravaju kompleksne emocije, turbulentne radnje i tragičnu sudbinu glavnih junaka.

Izuzetna ljepota zvuka prepoznatljivih melodija Falstaffa, Trubadura, La Favorite, Travijate i ostalih opernih remek djela ispunila je dvoranu. Do izražaja su došli i vrhunski instrumenti s kojima ovi umjetnici osiguravaju čaroban doživljaj.
 
Sva očekivanja su opravdali, oduševljenoj je zagrebačkoj publici sada jasno zašto se njihovi nastupi često opisuju kao nezaboravni.