Uživo s INmusic festivala - drugi dan
foto: Nick Cave (INmusic 2018.), credit: Marko Šolić

Uživo s INmusic festivala - drugi dan

Prvi vam prenosimo događaje s festivalskog područja, fotografije fantastičnih nastupa i najluđe zabave na zagrebačkom Jarunu.

Događaje sva tri dana Festivala možete pratiti uživo na Sound Report portalu, ali i na našim Instagram Facebook profilima.   Tim Sound Report portala na INmusic festivalu čine novinarke Marija Kancir, Mirta Klarić i Maja Trstenjak te fotografi Ivan Peček i Marko Šolić.

00:00 Nick Cave je apsolutni kralj festivala. Svjedočimo jednom od najboljih trenutaka u povijesti festivala.

21:45 Koala Voice su razvalili World Stage, na Hiddenu se prati tekma, a na Main Stageu St. Vincent roka. Žena dominira pozornicom, dominira prostorom, a poznaje i nekoliko zagrebačkih znamenitosti. Specifičan umjetnički izričaj dosad je najenergičniji headliner trinaestog izdanja festivala.

21:30 Tko nije bio na glavnom stageu, vjerojatno je bio na onom gdje se gledala utakmica. Nakon usijane atmosfere, situaciju je smirivala nježna Irena Žilić. Irena je odsvirala presjek svojih pjesama i osvojila nas svojom osobnošću, kao i svojim specifičnim vokalom. Iako nema sumnje da je Irena svoj posao odradila korektno, njezini nastupi nekako bolje pašu uz manje i intimnije prostore, gdje Irena ima bolji kontakt s publikom.

20:00 Nešto nakon 19h na Hidden stageu  započeo je nastup J.R.Augusta u pratnji zbora. Ovaj mladi zabočki umjetnik iz nastupa u nastup dokazuje svoju kvalitetu i činjenicu da se uvijek može bolje. Milozvučne note dobro uvježbanog zbora u kombinaciji s Nikolinim vokalom i talentiranim bendom nikad ne razočaranju, pa tako ni danas. Dokazale su to i ovacije publike koje su danas dobili J.R.August, njegov zbor i, naravno, bend.

 

19:28 Bombino na Main Stageu okupio je ekipu željnu egzotičnijeg zvuka. Festivalu su udahnuli dio svoje kulture dok je J.R. August s ekipom pred Teslinim tornjem acapella počeo svoj nastup te time privukao mnoge znatiželjnike pred Hidden Stage. Ovaj je jedinstven projekt itekako vrijedan pažnje, dostojni predstavnik kreativne domaće glazbe na Festivalu.

18:03 Program su otvorili Ischariotzky nakon kojih su na bini svoj eksperimentalni pristup predstavili Zmaj. Na World Stageu upravo praši Lika Kolorado, jedan od najperspektivnijih novih domaćih rock bendova. Svi čekaju nastup Nicka Cavea koji bi se opasno trebao približiti publici.