Sara Renar u intimnoj atmosferi Scene Amadeo
FOTO: Sara Renar i Zdeslav Klarić, Scena Amadeo, preuzeto s Facebooka

Sara Renar u intimnoj atmosferi Scene Amadeo

Mirno nedjeljno veče na zagrebačkom Gornjem gradu pod okriljem zvijezda u atriju Prirodoslovnog muzeja bilo je predviđeno za akustični koncert rastuće hrvatske kantautorice, Sare Renar. S početkom u 21 h, u vrlo intimnoj atmosferi tog popločenog vrta smjestilo se 70-ak poklonika Sarine glazbe.

Svoj jednosatni koncert održala je, čini mi se, u jednom dahu. Vrijeme brzo prođe kad ti je lijepo, kažu.

"Ona se budi" (Šarlo Akrobata) na Sarin način bila je prva izvedba večeri. S malom, a bitnom preinakom u tekstu ("ona nema nikoga da joj kaže ti si svoja ti svoja") već vješto ovladala loop-om, Sara je dala na uvid kako će izgledati njezin solo nastup. Dok je "igrala" loop i pjevala, glavom mi je prolazilo: impulzivna, jaka, krhka i staložena. Osim glasovnih, očito je da ima i naglašene scenske sposobnosti, jer bez obzira na spomenutu tremu, binom se kreće vrlo spontano. Isto tako, pri interpretaciji snažno argumentira svoje osjećaje, ne libi se zaista iznijeti ih. To je veličina ove mlade autorice.
Vješto složenoj set listi od pjesama s dva albuma, jednog covera i uglazbljene pjesme Tina Ujevića "Notturno" pridodala je dvije nove. "Tišina" bi uskoro treba biti medijski dostupna, a premijerno je izvela novonastalu "Dani su bez sjena".
Njezina najpoznatija pjesma "U velikom stilu" dobila je novo ruho. Dok laganom svirkom električne gitare i snažnim udarcima dobiva idealan omjer tišine i buke, na kraju Sarine emocije eskaliraju do sviranja zvuka hitne pomoći. Kao neočekivan efekt, tijekom izvedbe blagi svjetlosni efekti odavali su dojam kao da se u prostorijama iznad kreću sjene.
Iako je većinu vremena uspjela šokirati emociju publike, najbolje joj je to pošlo za rukom s "Djecom". Na nagovor prisutnih, na bis se vratila upravo s tom pjesmom, ponovivši vrhunsku intimnu izvedbu. Sarina potpora pri toj, ali i nekoliko drugih pjesama bio je klavijaturist Zdeslav Klarić.Publika, mahom srednjih godina, svojim pojavljivanjem pokazala je interes za nove glazbene pravce i mlade nade hrvatskog stvaralaštva, a opet u sebi prihvatljivom vidu koncerta, onom sjedećem, i nešto finijem ambijentu.

Iako su snažne emocije isplivale pri spoju stiha pjesme i Sarine interpretacije, falilo mi je 15-ak minuta više. Cjelokupna atmosfera koja se stvori u prostoru Scene Amadeo mami te da ostaneš, ili se bar vratiš.