Monster Magnet u Tvornici – Rock ‘n’ roll, baby!

Monster Magnet u Tvornici – Rock ‘n’ roll, baby!

Rock zvijer iz New Jerseya, jučer je (napokon) premijerno nastupila pred hrvatskom publikom i pružila joj “masnu” rock feštu.

Na krilima njihovog desetog studijskog albuma Mindfucker te u sklopu istoimene turneje, kultni Monster Magnet jučer je napokon “zalutao” u Lijepu našu. Monster Magnet u Hrvatskoj imaju entuzijastičnu bazu obožavatelja koji su ih do sada bili primorani “loviti” po koncertima i festivalima u bližem i daljem susjedstvu, ali sinoć su u Tvornici kulture napokon došli na svoje.

Tvornica jučer nije bila dupkom puna, ali to nije pretjerano oduzimalo od atmosfere. Bilo nas je taman da bez gužvanja možemo uživati u svirci, a opet sasvim dovoljno da se stvori odlična energija i nastane (pogotovo u prvim redovima) prava, “masna” rock fešta. Oko 21:30, kroz dim na pozornici pred nama se glavom i bradom ukazao Dave Wyndorf, legendarni “Space Lord” te je svirka započela “jako” uz psihodelični klasik Monster Magneta: “Dopes To Infinity”. Slijedila je nova i jednako žestoka Rocket Freak, potom Radiation Day, Melt, Look To Your Orb For The Warning… Wyndorf dominira pozornicom što je i za očekivati od ovog karizmatičnog frontmena, koji Monster Magnet predvodi od davne 1989. godine.

Bend je publiku poveo kroz presjek svoje karijere u kojem su ruku pod ruku išli obožavani klasici benda i nove ili novije stvari. Apsolutni vrhunac koncerta i najveći nalet energije stvorila je njihova, vjerojatno najpoznatija pjesma, Space Lord tijekom koje je Dave pozvao publiku da iz petnih žila s njim zapjevaju: “Mother Fucker!” (dvije riječi koje kako kaže, jednostavno obožava). Uslijedio je nabrijani bis na kojem su nam Monster Magnet darovali još tri pjesme i okrunili ga sa silovitom Power Trip.

Time je naše “svemirsko” putovanje s Monster Magnet završilo, a nadamo se da ovo prvo druženje na našem domaćem terenu nije i posljednje. Get back, motherfuckers!