Plesna subota uz ritmične beatove My Baby u Tvornici
foto: My Baby, credit: Filip Bušić

Plesna subota uz ritmične beatove My Baby u Tvornici

Sinoćnji koncert My Baby u Tvornici rasplesao je sve prisutne i donio dašak svježine hladnoj prosinačkoj večeri. Da je My Baby vjeran miljenik zagrebačke/hrvatske publike, dokazao je (između prijašnjih) i ovaj nastup. Svaki put nam pripreme veselu svirku i natjeraju nas da zanjišemo kukove jer rijetki su oni koji će moći odoljeti da ne zaplešu.

foto: The Siids, credit: Filip Bušić

Večer je otvorio riječki dvojac The Siids, relativno novi bend na hrvatskoj sceni, koji od samog početka postojanja skuplja dosta pozitivne kritike. Stanislav Grdaković i Darko Terlević sviraju elektro-synthpop u svojem điru. Njihove elektro beatove slijede gitara i lupanje o bubanj, te pjevanje u duetu. Siidsi su zanimljivi jer su malo drugačiji, a priprema terena zvijezdama večeri dobro im je legla. Bili su uživljeni u svoju izvedbu i dosta entuzijastični u komunikaciji prema publici.

foto: My Baby, credit: Filip Bušić

Kad bismo morali izdvojiti samo jednu stvar za koju smo sigurni da će nam My Baby donijeti sa sobom, odgovor bi definitivno bio - puno plesa. Takav je bio i sinoćnji nastup; dvorana se rasplesala već na prve taktove njihovih beskonačnih plesnih beatova. Karizmatična Cato svojom vrckastom energijom i ritmičnim gibanjima sasvim prirodno poziva publiku na sudjelovanje. Catoin brat Joost na bubnjevima i Daniel na gitari odlično ju prate i katkada ostavljaju sveukupan dojam da se na stageu nalazi i više od tri instrumenta. Blues zvuci, povremeni country, funk, psihodelične dionice i uspješno su ukomponirani u specifičan My Baby sound.

foto: My Baby, credit: Filip Bušić

Predstavili su nam i nešto svojih novih uradaka koji su bili nešto malo drugačiji, možda malo manje plesni, a više mistični i dublji. Publiku su najviše razveselili i angažirali s dobro poznatim hitovima poput “Remedy” i “Uprising”. Ono što ih isto tako karakterizira je neprekidno nizanje stvari uz spontano pretakanje i spajanje jedne stvari u drugu, a ostavljaju i dosta prostora za improvizaciju. Cato je u drugom dijelu koncerta zagrijala atmosferu i skidanjem gornjeg sloja prozirno bijele haljine, ostavši u oskudnoj odjeći u svom post-woodstockovskom stilu. U njihovoj izvedbi do izražaja posebno dolazi njen glas istovremeno nježne i melodiozne boje, te snažnog old-rock karaktera.

foto: My Baby, credit: Filip Bušić

Koncert je trajao skoro dva puta sata, što zapravo potvrđuje da su se i glazbenici dobro osjećali i nisu željeli publiku ostaviti razočaranu. Posljednju stvar odsviranu kao bis nakon ovacija publike, uspjeli su toliko razvući da nitko nije ni poželio da dođe kraj. Osim toga, već su najavili i da se vidimo iduće godine, što vjerojatno nije ni puka izjava jer su u Hrvatskoj svirali već 12 puta. A ipak ima nešto u tome kada se bend tako često vraća. Oni su kod nas okupili popriličnu hordu svojih vjernih fanova, tako da sada već jako dobro znaju što mogu očekivati. A za one kojima sinoć nije bilo dovoljno ili nisu uspjeli na koncert - My Baby je večeras u Splitu tako da navratite!