Neno Belan otvorio Tvornicu kulture - Romantični plesnjak uz bezvremenske pjesme Đavola

Neno Belan otvorio Tvornicu kulture - Romantični plesnjak uz bezvremenske pjesme Đavola

Neno Belan & Fiumens prvi su isprobali i pošteno zagrijali pozornicu koncertom koji je označio početak nove ere Tvornice Kulture.

Brojna publika sinoć je imala priliku uživati u hitovima kultnih Neninih Đavola, ali i prvi put zaviriti u renovirani prostor Tvornice Kulture koji izgleda zaista sjajno. Retro show koji su nam pripremili Neno i Fiumensi emotivnim govorom o značaju i utjecaju Đavola na hrvatsku rock scenu otvorio je Siniša Škarica i uveo nas u vrijeme kad je rock bio rezerviran za zločeste dečke od kojih su roditelji skrivali svoje kćerkice kako i njih ne bi obuzeli ti isti “đavoli”.

Belanfoto: Neno Belan i Fiumens, credit: Marko Šolić

No, teško se boriti protiv Đavola jer svi koji ih vole znaju taj topli osjećaj koji vas prožme pri prvim tonovima Nenine gitare (Barbare J ) ili nostalgičnog zvuka saksofona, jučer u rukama virtuoza Jakše Jordesa. Koncert je imao sve sastojke romantičnog srednjoškolskog plesnjaka kakve sada možemo samo vidjeti u filmovima ili o njima slušati u pričama roditelja (ili njihovih roditelja). Ritmične i plesne pjesme poput Jagode i čokolada, Đavoli, Samba i tiĐiri - Điri, Zvuci ulice, Kucaj opet i Rock galama, isprepletene s nježnim stiskavcima i baladama; Bambina, Na kraju sna, Ostani uz mene, Dok tebe ljubim, Dugo toplo ljeto i Posljednji ples na jednu su nas večer odvele u neka romantičnija vremena kad su se “tijela njihala u tami”, a on bi “dao sve samo za jedan tvoj poljubac”. Neumorna publika bend nije puštala s pozornice te su se čak dva puta vraćali na bis, a kad su ispucali kompletan opus Đavola, publika je za sam kraj “iskamčila” pjesmu Vino noći.

Belanfoto: Neno Belan i Fiumens, credit: Marko Šolić

Neno & Fiumensi sinoćnjim koncertom pružili su nam večer romantike i sanjarenja uz koju je ljeto potrajalo još mrvicu duže.