Tom Odell u Tvornici – šećer na kraju tjedna
Foto: Tom Odell, Credit: Filip Bušić

Tom Odell u Tvornici – šećer na kraju tjedna

Jednostavno rečeno: predivan koncert. Naslov teksta bi slobodno mogao biti „Tom Odell i zbor u Tvornici“, ako se radi o atmosferi koja je obilježila koncert, od početka do samog kraja. Od prvog do zadnjeg tona publika je bila u potpuno drugom filmu, filmu u kojem postoje samo Tom i njegov klavir, filmu prepunom emocija, energije i dobre zabave.

Foto: Tom Odell, Credit: Filip Bušić

Sve je krenulo s tihom i nježnom „Jubilee Road“. Prigušena rasvjeta i već spomenuti zbor sastavljen od prepune Tvornice bili su sve što je potrebno za savršen doživljaj. Moment kad je Tom stao na pozornicu bio je dočekan s pljeskom koji se nastavio sve dok ga „Jubilee Road“ nije prekinula. I onda se nastavio još nekoliko puta tijekom same pjesme. I nakon nje.

Foto: Tom Odell, Credit: Filip Bušić

S „Jubilee Road“ odmah na stariju uspješnicu „ I Know“ – znak da je gotovo sjedenje po tribinama. Glasna, i, usudila bih se reći, žestoka izvedba puna improvizacija bila je savršena za zagrijavanje za čitav onaj show koji je tek slijedio i koji je nadmašio sva očekivanja. Tom Odell se pokazao kao jako dobar zabavljač koji kreće polako, ali iz pjesme u pjesmu gradi svoj odnos s publikom koja ga pak nosi na dlanu. Nekoliko silazaka među publiku i stotine fanova (pretežno ženskih) naguranih u prvi red, bacanje fraza na hrvatskom i zahvaljivanja publici na dolasku, Tom bez obzira na sad već konkretnu slavu, i dalje u pristupu ima onu dozu skromnosti i prizemljenosti koju publika voli i cijeni.

Foto: Tom Odell, Credit: Filip Bušić

Kroz koncert su se nizale novije i starije uspješnice, a kako se pokazalo, svaka ima svoje fanove koji su se u njima prepoznali i s njima se poistovjećuju. Svaka izvedba nadmašila je onu prethodnu i sigurno je da će se koncert još neko vrijeme prepričavati. Između ostalih, uživali smo u „Can't Pretend“ i „Hold Me“ čiji je završetak pjevala djevojka iz prvih redova, akustičnoj izvedbi „Magnetised“ i inspirirajućoj „Go Tell Her Now“ za vrijeme koje su se spontano upalili upaljači i stvorili još magičniju atmosferu. Još jedan on klasika i savršena pozadina za sve koji su došli s boljim polovicama svakako je i „Grow Old With Me“  koja je raznježila okupljene fanove.

Foto: Tom Odell, Credit: Filip Bušić

Tom Odell uspio je pronaći savršenu formulu. Svaka od pjesama, iako slične tematike, zvuči drugačije, svaka ima svoju neku dušu i poruku. Očito je da je Tom stručnjak na klaviru koji istovremeno obara i odličnim vokalnim sposobnostima –  jednostavno mu se nema što zamjeriti. I povremeno pucanje glasa nikom ne smeta, dapače, upravo taj detalj daje Tomu dodatnu dozu posebnosti.

Foto: Tom Odell, Credit: Filip Bušić

Za sam kraj regularnog dijela koncerta bila je ostavljena „Half As Good As You“ koja nas je ostavila u iščekivanju: bisa, Toma i one pjesme koja je sve pokrenula“Another Love“. I srećom, dobili smo sve od navedenog.

Foto: Tom Odell, Credit: Filip Bušić

Bis je krenuo sa „Son Of An Only Child“, nastavio se s eksplozivnom izvedbom „Concrete“ koju je ubačen i djelić „Für Elise“, emotivnom izvedbom „Somehow“ i na samom kraju, izvedbom „Another Love“ koja je sve one sakrivene u Malom pogonu i po drugim zakutcima Tvornice izvukla pred pozornicu i ujedinila u nekoliko čarobnih minuta. 

Galerija fotografija