Ponekad je party bolji od aftera

Ponekad je party bolji od aftera

Kad svira ABOP, onda to tako mora biti.

Zanimljiv glazbeni kolektiv opravdava svoje cijenjeno ime na svakom nastupu. After uživo - čudno, ali istinito.

ABOP

Možda nije najstrašniji odabir za Halloween, za dozu mističnosti se pobrinula publika. Ekipa si je uistinu dala truda. Američki je praznik postao dio i naše kulture, tako da, osim što je grad prepun tematskih događanja, prepun je i maskiranih entuzijasta. Naravno da su prevladavale vještice, no bilo je tu i drugih, čudnih i običnom promatraču neopisivih stvorenja. Vlasnici kostima sigurno bi znali objasniti o komu ili čemu se tu radi, no vratimo se mi na glazbeni dio večeri.

ABOP

Da, kasnili su sat vremena, ali čekanje se moglo skratiti buljenjem u paučinu koja je osvojila Vintage. Kada su došli na pozornicu ispred nje nije bilo previše ekipe, no kada se zarazni bas proširio prostorom, svi su pohrlili prema glavnom partyju koji želi biti after.

ABOP

Počeli su kulerski i staloženo, uz laganije beatove koji su se lagano gradirali kako je vrijeme odmicalo. Rasplesati ekipu nije najlakša stvar, no afterovcima to polazi za rukom. Ponese te decentno nabrijani bas i nema natrag. Dva su bubnjara bolja od jednog, kako oni sami kažu. Uistinu je tako, pogotovo kad ih postaviš na prednji dio pozornice, da su čitav nastup suočeni jedan s drugim. U prilog im je išao i light show koji je dodatno nabrijavao atmosferu.

Itekako su uvjerljivi, u to nema sumnje, a elektronička glazba uživo nešto je što nedostaje mnogim i afterima i partyjima. Kada elektronika ubije humanost live nastupa, tu dolazi ABOP koji ruši sve predrasude o ovoj vrsti glazbe. I napravi najkul party u gradu.