Edo Maajka - party za ekipu uz klasike osamnaest godina kasnije

Edo Maajka - party za ekipu uz klasike osamnaest godina kasnije

Najstrašnija stvar na Edinom Halloween partyju jest činjenica da ovaj čovjek baš svaki put odradi vrhunski posao.

Vidno dobro raspoložen, u old school varijanti s DJ-em, Edo je zavladao Vintage Industrial Barom. Budući da su njegovi koncerti u varijanti s bendom danas postali ozbiljan glazbeni događaj, njegovo je sinoćnje ukazanje djelovalo kao fantastična zabava s užim krugom najboljih prijatelja – jednosatni “tribute” samom sebi iz prošlosti, uz slavlje osamnaestog rođendana “Prikaza”.

Njegov put od “Prikaza” do danas, dinamična je avantura prepuna uspona i padova, no kroz cijelu su priču konstanta njegov zarazan osmijeh na licu, neodoljiva energija i karizma kao garancija vrhunskog glazbenog doživljaja u bilo kojoj postavi ili na bilo kojem prostoru.

Uvijek iskren i direktan, između pjesama je s publikom podijelio vlastita razmišljanja, ponekad o glazbi, ponekad o životu, a ponekad o politici – kao na primjer, koliko bi tek Tony Cetinski dobio glasova da se kandidirao za predsjednika, ili čak Jacques.

Naglasak na prvih nekoliko albuma, bacio je aktualni, hvaljeni “Put u plus” u drugi plan, no, kako sam Edo kaže, ne funkcionira dobro u varijanti s DJ-em. Zato je pokušao izvesti “Izdajničko kolo” na prenabrijanu matricu – okej, ocjena je prolazna, ali klasika je ipak klasika.

Zato “Saletova osveta”, “Bomba”, “Jebo vladu”, “Minimalni rizik”, “Panika” i “Mahir i Alma” zvuče fantastično, ali dok se Hanka Paldum i sevdah uguraju u čitavu priču, Halloween party poprima zadovoljavajuće straaaaaašan oblik.

Kratko i slatko, uz “No sikiriki” za kraj.

Koliko bi glasova dobio Edo Maajka da se kandidira za predsjednika?