Nije bezveze General, a ima i nasljednika

Nije bezveze General, a ima i nasljednika

"Pičku materinu, dobro došli!" - ovim je riječima Pendrek svečano otvorio Urbani četvrtak.

Urbani su reperi došli podržati velikana domaće rep scene, Generala Wooa, koji je u pratnji Funkstera odradio svojevrstan, veoma intimni, klupski after party velikog spektakla.

Dojmovi iz Doma sportova očito se još uvijek nisu slegli, Woo je prepun elana i pozitive, ujedno veoma ponosan na svog mladog kolegu Pendreka koji se euforično cijelu večer nije skidao s bine. 

Nakon što je predstavio rime sa svog debitantskog albuma "Hitovi i himne", pridružio se Generalu kao svojevrstan moderator programa. Preuzeo je vodstvo, najavljivao pjesme, novinarski postavljao pitanja svom velikom idolu. Simpatično je kako se dečko uživi u priču; u "Himnu" se toliko uživio da mu je do kraja večeri svaki čas pucao glas. Žestoka repčuga straight outta Dubrava nove generacije. Zanimljivo je kako se tematski baš i ne razlikuje od velikih hitova Tram 11. Već smo u Domu sportova zaključili da su samo telefoni postali pametniji. 

General Woo i Funksteri

General Woo, onako, ležerno baca rime, baca pozdrave, u prepoznatljivom stilu. Pozdrav je dobio i Target koji je ostao kući pisati pjesme koje će se naći na novom albumu Tram 11. Veliki povratak najavljen je ekskluzivno pred nabrijanom ekipicom urbanog četvrtka u frendovskom maniru. Inspiriran beatom, otkrio je kako je "Pad sistema" nastao za samo četrdeset i pet minuta, čuo je da ćemo uskoro u Hrvatskoj doživjeti i legalizaciju, a odrepao je i "S tobom ne znam". Refren je otpjevao dijelom ženski dio publike, a dijelom Pendrek. Bilo je i žešćih trenutaka, "Vukovarac je popizdio", ali sistem ni u jednom trenutku nije pao. Neki su zarolali, no sve je bilo pod kontrolom, ništa striktno i pretjerano, opuštena repčuga koja daje do znanja da su kultne ličnosti domaće hip hop scene u jako dobroj formi, ali i da imaju jako dobre nasljenike čije vrijeme tek dolazi.

U pozdrave i najave skorašnjih koncerata ugurao se i Stoka koji će uskoro u Tvornici kulture proslaviti dvadeset godina karijere. Nabrijani "Repam dok ne krepam" trojac uz scratch stare škole u pozadini. Svaka pohvala za Funkstere.

Lagano, ali kvalitetno. Urbani četvrtak u Vintage Industrial Baru. Nisi bezveze General.