Mad Caddies rasplesali Vintage Industrial

Mad Caddies rasplesali Vintage Industrial

Ove kišne ljetne srijede, Vintage je priuštio originalnu poslasticu za svakog kome se nije dalo ostati doma unatoč kiši i tko je imao energije usred tjedna za malo plesa. Organizatori su u ugodnom ambijentu ugostili Mad Caddies, ska/punk/reggae bend iz sunčane Kalifornije.

Iako bi ovakav tip glazbe više pasao dok vani prži pravo ljeto, čak je i po kiši ovaj event bio pun pogodak. Ovog puta su ispred bili samo auti, ali zato je zagrijavanje za koncert bilo prebačeno unutar samog Vintagea. Već po dolasku iznenadila me ugodna atmosfera i nasmijanost ljudi jer inače toga nema dok vani cijeli dan pljušti kiša. Dalo se naslutiti da će koncert biti odličan te da se neće stajati s plesanjem. 

Mad Caddies @ ViBMad Caddies @ ViB

Iako je početak bio najavljen u 21:30, nitko nije očekivao da će stvarno tada i početi. Mad Caddies su se na stage popeli s otprilike sat vremena zakašnjenja. Ova sedmeročlana ekipa je već na samom otvorenju razveselila pun prostor Vintagea. Publika je bend dočekala s velikim oduševljenjem, a momci su se već s prvom pjesmom "Coyote" iskupili za malo odstupanje u satnici. Bend iza sebe ima poprilično bogat opus, šest studijskih albuma, dva EP-ja i jedan live, sve jedno različitije od drugog. Dečki sviraju kombinaciju ska punka, punka, dixielanda, reggaea i svega po malo što zvuči stvarno genijalno što su i dokazali tijekom jučerašnje svirke.

Mad Caddies @ ViBMad Caddies @ ViB

Izveli su neke starije stvari kao što su "Without you", "Just one more", "Tired bones", "Leavin'", "Souls for sale" i "State of Mind". Također, bilo je i pjesama s njihovog godinu dana starog albuma "Dirty Rice" kao na primjer "Brand new scars" i "Shoot out the lights". Publika je kroz cijeli koncert uživala u veselim i plesnim ritmovima, a bend je s velikim oduševljenjem samo nastavljao s predstavljanjem svojih uradaka. Keith Douglas na trubi i Eduardo Hernandez na trombonu, vidno dobrog raspoloženja, su nekako najviše doprinosili scenskoj izvedbi, što za jedan ovakav bend nije čudno. Pjevač Chuck Robertson je tijekom svake pjesme imao osmjeh na licu te nije prošla sekunda da je on bio miran. Ni ostali članovi benda nisu bili smireni, njihova pozitivna energija se mogla osjetiti u cijelom Vintageu, a vjerojatno i oko njega. Nakon regularnog djela koncerta, Vintageom se orilo poznato "We want more!" na što nitko ne može ostati imun te su Caddiesi odlučili još malo pozitive podijeliti sa svojom publikom.

Mad Caddies @ ViBMad Caddies @ ViB

Na samom kraju nekako je najupečatljivija pjesma bila "Distress" na koju su jednostavno svi počeli skakutati i pjevušiti. Caddiesi su se zaputili u backstage zahvaljujući publici i s vječnim osmjesima na licu, a publika ih je ispratila ovacijama i usklicima.
Vintage je definitivno priuštio odličan provod ove srijede, taman da svi izdržimo do toliko očekivanog kraja tjedna. Nakon svirke, preostali dio publike je zabavljao DJ Ilko Čulić, koji je za to bio zadužen i prije samog koncerta. Sve u svemu, ovakvi bendovi i eventi su definitivno odličan izbor za ispuhavanje negativne i udisanje pozitivne energije.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje