Bijesni odmetnici u Vintage Industrialu

Bijesni odmetnici u Vintage Industrialu

Vintage Industrial Bar i Good Vibrations program, tradicionalno su nas i ove srijede počastili još jednim dobrim koncertom. Večer u maniri grungea i nu metala predvodila su tri domaća benda: Fit The Quota, Introvers i Renegades - Rage Against The Machine tribute bend. Atmosfera među malobrojnom publikom rasla je polako ali sigurno, a glavni bend večeri napravio je fantastičnu feštu dostojnu svakog obožavatelja dotičnog benda.

Koncert je kasnio s popriličnim zakašnjenjem, od kojih 45 minuta, što nije baš karakteristično za ovaj program. Program su otvorili Fit The Quota, zagrebački garage/grunge/indie bend, odnedavno pojačan klavijaturama četveročlani bend. Publike je bilo taman malo više da ih se ne može izbrojati na prste, a do kraja koncerta ih se skupilo možda još toliko. Iako su očigledno uvježban i usviran bend, s pokojim zanimljivim rifom, nije bilo veliko čudo da nemaju veliku popraćenost jer su u globalu prilično neinovativni, pa tako i nimalo impresivni niti zanimljivi. Vokal koji se smjelo igra s kombinacijom klasičnog, Eddie Vedderskog vokala i falseta, i to prilično uspješno, ipak nije ostavio zamjetan trag na slušatelje zbog nespretno izvedenih i nepamtljivih melodija i tekstova. Fit The Quota ima potencijala, ali mi se čini da se još uvijek traže i trebaju još puno rada da bi se isprofilirali na scenu, koju trenutno krasi mnoštvo daleko boljih i zanimljivijih bendova.

Fit The QuotaFit The Quota

Nakon pola sata svirke i izmjene tehnikalija na sceni, Introvers je preuzeo stage i već prvim taktovima publici dao do znanja da znaju što rade i imaju što za reći. Introvers je zagrebački alt/hard rock bend, sastoji se od pet članova, pjevaju na hrvatskom jeziku i u glazbi kombiniraju utjecaje alt-rocka, nu/groove metala, funka i hard rocka. Čvrstog su zvuka s dinamičnim ritmovima te dobrim vokalom i tekstovima. Publike se skupilo zamjetno više ali je dvorana i dalje izgledala prilično prazna. Introvers je ipak dobrom dijelu publike pokrenuo glave i noge pa se atmosfera polako ipak počela zagrijavati. Uz nešto više od pola sata svirke, iznijeli su dio svog autorskog repertoara posjetiteljima Vintagea i zasigurno pobrali pokojeg novog fana.

IntroversIntrovers

Renegades, koji je bio glavni bend večeri, istarska je četvorka koja radi kao tribute bend jednom od najpoznatijih i najomiljenijih rap metal bendova, Rage Against The Machine-u. Vjerodostojnim zvukom gitare, basa i bubnja, a pogotovo vrlo vjernim vokalom, od početka je bilo jasno da su jedan od najboljih tribute bendova u Hrvatskoj. Otpočevši koncert s "Bulls On Parade", redali su mnoge RATM hitove, a nešto više od pola dvorane publike, s velikim je zadovoljstvom pjevalo i skakalo na žestoke rifove Toma Morella i tekstove de la Roche koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Našlo se tu velikih uspješnica poput "Guerilla Radio", "Freedom", "Know Your Enemy", a daleko najveće veselje donijela je, očekivano, "Killing In The Name", na koju su i oni najmirniji poskočili.

Renegades su uvježbani gotovo do savršenstva, gitarske dionice s hrpom različitih efekata zvučale su dostojno i samog majstora Morella. Bubanj je bio čvrst, precizan, nabrijan i pun groovea, a bas prodoran i žestok, sve kako i treba zvučati da bi se kako spada doživjela glazba RATM-a. Vokal je, osim što je energičan i odličan frontmen, iznimno sličnog glasa pjevaču Zacku de la Rochi, što, naravno, uvelike pridonosi cijelokupnom zvuku ovog benda. Za svakog fana Rage Against The Machine, ovo je bio koncert koji se svakako isplatilo posjetiti, pa tako, tko god nije došao, stvarno mu treba biti žao. Koncert su zatvorili sa "Wake Up", a publika ih je pozvala i na bis. Poziv su ispoštovali te tako zatvorili još jedan Good Vibrations.

Ostatak večeri zabavljao nas je DJ Kneža s nu metal playlistom. Iako se s Knežom ne može pogriješiti, moram priznati da mu je sinoćnja playlista bila jedna od najboljih dosad i sigurno je dirnula svakog prisutnog obožavatelja nu metala. 

RenegadesRenegades