My Baby - bend za kojim je hrvatska publika poludjela
foto: My Baby, credit: Filip Bušić

My Baby - bend za kojim je hrvatska publika poludjela

Nekoliko je stranih bendova koji su posebno dobrodošli na domaćem terenu.

Jedan od tih je i nizozemski My Baby, headliner ovogodišnjeg Regius Festivala.

Ljubav između ovog benda i domaće publike dogodila se sasvim slučajno, iznenadno na INmusic festivalu kada je festivalski prostor ispunila jedna posebna vibra čiji su se pozitivni efekti kroz godine samo nadograđivali.

 

 

Prošle su godine na Zagreb Beer Festu predstavili album "Prehistoric Rhythm" dok u listopadu pripremaju izlazak njegova nasljednika. Tako će publika Regius festivala imati priliku među prvima čuti najnovija autorska ostvarenja ovog energičnog benda. Baza im je tipičan tehno ritam, koji se jednolično provlači kroz čitav nastup dok se je njihova umjetnost na površini obavijena prljavih blueserskim zvukom. Kombinacija je to koja iz posebno izdvaja od ostalih bendova, no također i tjera publiku na konstantan ples uz zarazne melodije i ritam uz kojeg biste, kao i sam bend, mogli poletjeti.

 

 

Bend je nastao iz ljubavi prema fingerpickin’ gitarama, voodoou, funku, gospelu i južnjačkom močvarnom bluesu. Grupu čine multi-instrumentalistica i vokalistica Cato van Dyck, njen brat Joost van Dyck na bubnjevima i gitarist Daniel Johnston, a nastali su 2012. godine.

Sigurni smo će vam se svidjeti.