Nekoliko zanimljivih o... Bruceu Dickinsonu

Nekoliko zanimljivih o... Bruceu Dickinsonu

Danas slavi legendarni Bruce Dickinson, najpoznatiji kao frontmen grupe Iron Maiden, između ostalih titula i zanimanja koje posjeduje. Strastven povjesničar, poduzetnik i pilot slavi pedeset i deveti rođendan. Njemu u čast donosimo nekoliko zanimljivih činjenica koje i možda dosad niste znali o ovom velikom čovjeku.

Iron Maidenu se pridružio 1982. na legendarnom albumu "Number of the Beast". Zamijenio je dotadašnjeg vokalista Paula Di'Anna. Premda mnogi misle da je on drugi vokalist ovog velikog benda, zapravo je četvrti po redu. Prije izlaska debitantskog albuma 1980. s Maidenima je pjevao Paul Day, kojeg je kasnije zamijenio Dennis Wilcock. Kada je Dickinson na kratko napustio bend, zamijenio ga je peti frontmen - Blaze Bayley.

Svima je poznato kako je Dickinson licencirani pilot, ali rijetko tko zna da je jednom kupio "Daleka" od BBC-ja. "Dalek" je robot korišten za potrebe snimanja TV serije Doctor Who.

Mačevanje je jedna od njegovih strasti koje ne prakticira samo u stihovima pjesama. Vješt je i veoma entuzijastičan pa je tako svojevremeno bio sedmi u toj disciplini u Velikoj Britaniji.

Najviše se voli opustiti uz dobro pivo, veliki je obožavatelj lokalnih pivovara.

 

Kao najdražu životinju ističe tigrove koje smatra predivnim, elegantnim, inteligentnim i uistinu fantastičnim predatorima. Nazvao ih je "morskim psima kopna".

Nadovezujući se na njegovu strast za komercijalnim letovima, kao najdraže aviokompanije ističe Astraeus, za koje povremeno radi, i British Airways, gdje pozna mnoge kolege pilote i za koje je siguran da su avioni dobro održavani.

Bruce je napisao "Bring Your Daughter... to the Slaughter" za svoj prvi solo album, no Steve Harris ga je nagovorio da se pjesma ipak nađe na albumu Iron Maidena. Plasirali su je u sklopu albuma "No Prayer for the Dying" iz 1990.

Bio je koautor filma "Chemical Wedding" 2008., koji dijeli ime s jednim od njegovih solo albuma iz devedesetih.

 

Najdraži bend na koje je sam utjecao je Dream Theater, dok najdraži bend koji je na njega utjecao je Deep Purple čijoj se instrumentalnoj virtuoznosti divi.

Najdraži automobil mu je Bentley Continental GT: "To je zapravo čudovište. Mislim da ga nikada neću kupiti. To je bezvrijedno trošenje novaca!"