Počinje INmusic festival - kako preživjeti?

Počinje INmusic festival - kako preživjeti?

Četrnaesti INmusic festival je pred nama, s jednim od najimpresivnijih line-upova dosad. Cure, Hives, Suede i Foals samo su dio fantastične postave, no festivalski uvjeti jednako mogu biti specifično fantastični, stoga vam donosimo nekoliko važnih savjeta za bezbrižno uživanje u festivalskom programu.

 

1. Kako doći na festival?

Nema lakog načina. Standardni gradski prijevoz do Jaruna, pa pješačka avantura do Otoka mladosti i bezbrižnosti. Festivalskog autobusa koji vozi od ulaza na Jarun od festivalskog ulaza ove godine navodno nema, a organizatori navode sljedeće: “Za vrijeme trajanja festivala promet na Jarunu će biti zatvoren od 15 sati, a organizacija festivala poziva sve posjetitelje da na INmusic dođu javnim prijevozom, koji će za vrijeme trajanja festivala biti pojačan u smjeru prema i s Jaruna, i biciklima. Za bicikliste će biti osigurane ograde za zaključavanje bicikala na vlastitu odgovornost, a više informacija o sigurnosnim ograničenjima možete pronaći na službenim stranicama INmusic festivala. “

 

2. Što ponijeti na festival?

Samo osmijeh na licu i dobru ekipu. Unos cuge i klope zabranjen je, kao i oštrih predmeta, kućnih ljubimaca, dezodoransa u spreju i sticku, oružja, glazbenih instrumenata i profesionalne foto opreme. Zabranjeni su i čepovi za boce. Ono što je dopušteno jest kozmetika u pakiranjima manjim od 100ml, ali ne u spreju ili sticku. Mala krema za sunčanje je okej.

 

3. Koliko love treba?

Cijene klope i cuge uvijek su iznenađenje koje saznamo tek na licu mjesta, no plaćanje se i ove godine odvija bezgotovinskim i beskontaktnim karticama, kao i prošlih nekoliko godina. Povrat novca moguć je na festivalu ili u banci do određenog roka koji će biti objavljen na stranicama festivala.

 

4. Što s ulaznicom?

Sve ulaznice na festivalskom ulazu se mijenjaju za festivalske narukvice. Organizatori mole posjetitelje da narukvice ne trgaju, režu ili na bilo koji način oštećuju jer tada prestaju biti važeće. Festivalske narukvice vrijede za jedan ulazak dnevno, nakon izlaska iz festivalskog prostora povratak s istom narukvicom iz sigurnosnih razloga više nije moguć do početka sljedećeg festivalskog dana. Pravilo vrijedi na glavnom ulazu u festival. Pravilo jednog ulaska dnevno ne odnosi se na kamperske narukvice, ali se u tom slučaju moraju koristiti posebni kamperski ulazi.

 

5. Što odjenuti?

Znamo da su festivali postali mjesto za furanje najnovijih modnih trendova, ali, morate uvijek imati na umu da INmusic nije Coachella te da je dan ranije padala kiša. Odjenite ono u čemu se osjećate najudobnije i obujte neke stare šuze u kojima vam nije žao ugaziti u blato. Ljepota dolazi iznutra.

 

6. Kako se ponašati na festivalu? 

Pazite na sebe i ekipu oko sebe, nastojte ne stvarati nepotrebnu gužvu na prolazima i ne zaboraviti se dobro izdivljati na nastupima.

 

7. Koliko dugo ostati na festivalu?

Do ranih jutarnjih sati.

 

8. Što ako živim u nekom od obližnjih kvartova, ne volim The Cure i izluđuje me buka?

#izdrži