Top 5 mladih glazbenika na koje biste trebali obratiti pažnju

Top 5 mladih glazbenika na koje biste trebali obratiti pažnju

Oni su na samom početku glazbenih karijera. No, za kratko su vrijeme pokazali kako se u njima krije neizmjeran talent i osebujan stil, zbog čega biste ih svakako trebali zapratiti. Regionalna je glazbena scena prepuna fantastičnih mladih nada, a za vas smo odabrali pet najboljih pred kojima je uistinu svjetla budućnost.

5. Edi

Sa samo osamnaest godina ovaj je momak na velikoj životnoj prekretnici. Prije nekoliko je dana objavio prvu pjesmu “Miljama daleko” označava početak njegove glazbene karijere u kojoj mu podršku daje Croatia Records čiji je ekskluzivni izvođač. Njegov je talent prepoznao pjevač Adastre, Jerolim Marić, koji je u Domu za odgoj djece i mladih u Dugavama organizirao talent show, u sklopu kampanje protiv nasilja među mladima, koju potiče već dugi niz godina. Novo poglavlje u životu Edija otkrilo je snagu zanimljive boje njegova vokala koji će još više doći do izražaja u narednom razdoblju kada se očekuje i objava albuma. 

 

4. Filip Pintar

Filip Pintar jedna je od najvećih uzdanica domaće pop glazbe. Karizmatičan i simpatičan, već je osvojio srca mnogih djevojaka dok su njegovi najveći aduti nastupi uživo na kojima posebno do izražaja dolazi njegova neodoljiva energija. Ljubavne pjesme njegov su zaštitni znak, stoga s velikim nestrpljenjem čekamo svaki njegov sljedeći korak na glazbenom putu. 

 

3. Ichabod

Iza umjetničkog imena Ichabod krije se karlovački glazbenik Bruno Šlat čiji lagani indie rock osvaja na prvo slušanje. Beatlesi s prstohvatom Oasisa susreću dvadeset i prvo stoljeće. Odlična dikcija i emocija u vokalu posebno doprinose kvaliteti njegova stvaralaštva, dok je melankolični country prizvuk kao stvoren za tmurne jesenske dane. Nadamo se da će njegov talent u bližoj budućnosti biti prepoznat i na svjetskoj sceni.

 

2. Klinac

Klinac je vrlo zanimljiva pojava regionalnog trapa. Za razliku od njegovih kolega čije teme su isključivo predvidljivo “opasne” i “vulgarne”, njegove su teme puno ozbiljnije i zrelije inspirane životom. Pravim imenom Đorđe Čarkić, za sebe kaže da je sam odlučio ići “težim putem”. Sam radi i tekstove i beatove što se pokazalo kao dobitna kombinacija, budući da je trenutno prava senzacija koja osvaja vrhove lista najslušanijih na streaming servisima, dok na Youtubeu broji milijunske preglede. 

 

1. zalagasper

Oni su spremni da osvoje svijet. Njihovo pojavljivanje na Eurosongu ove godine, na kojem su predstavljali Sloveniju, bila je njihova odskočna daska. Mladenačka zaljubljenost služi im kao inspiracija i daje jednu dodatnu dimenziju na nastupima uživo. Zvuče moderno i svježe, dovoljno su prepoznatljivi i jedinstveni, stoga ne sumnjamo da će nastupima na najpoznatijim svjetskim showcase festivalima oduševiti velikane industrije te tako osigurati svoj put do velikog uspjeha.