Bruto Geto ponovno oštri na jeziku

Bruto Geto ponovno oštri na jeziku

Zagrebački bend Bruto Geto predstavio je svoj novi singl "Karavan".

Singl dolazi uoči nastupa u Domu sportova, gdje stižu kao jedna od predgrupa na velikom promocijskom koncertu albuma "Put u plus" Ede Maajke. 

Jednim slušanjem jasno je kako se radi o pjesmi s veoma snažnom porukom koja progovara o iseljavanju i nezaposlenosti mladih. Bend je objasnio pozadinu nastanka singla: Problem iseljavanja mladih je problem naše generacije i želimo ga istrgnuti natrag iz saborskih kluba i senzacionalističkih naslovnica u vlastite ruke. Vjerujemo kako je on rezultat društvenih podjela - dok naša generacija želi ići naprijed, uporno nas vuku nazad.

Ipak, bend demantira aktivističku notu u pjesmi: Nas nećete vidjeti kako bacamo kamenje na Sabor, ali bit ćemo vođe karavane koja vam maše iz autobusa. Jednostavno ćemo otići.

Bend je do sad imao raznolike spotove, a ovaj put su predstavili nešto jednostavniju varijantu videospota, naglašavajući da za pravi spot nisu imali novaca i da će ga napraviti kad stignu u Irsku. Produkciju, miks i master pjesme potpisuje Luka Tralić Shot, dok je za prigodni lyrics video zaslužan Martin Bajsić.

Ovo je četvrti singl Bruto Geta, a u prošloj godini predstavili su se s pjesmom „Ruke u zrak“,pjesmom „Rekli su ti“ i "KoTuKoga".