Ed Sheeran: “Ne idem u mirovinu, uzimam predah jer se želim družiti sa svojim mačkama”

Ed Sheeran: “Ne idem u mirovinu, uzimam predah jer se želim družiti sa svojim mačkama”

Nakon što je najveća i najunosnija turneja završiča, Ed Sheeran očito je zbunio javnost nespretnom izjavom na posljednjem koncertu.

Prošlog je ponedjeljka, 26. kolovoza, održao posljednji koncert u gradu Ipswichu, na kojem je publici obznanio kako mu je potreban predah. Turneja se sastojala od 280 koncerata, a počela je u ožujku 2017.: Kao što znate, ili možda ne znate, na “Divide” turneji smo već preko dvije godine, a ovo je posljednji dan. Ima nešto gorko-slatko u tome. Volim da ste svi ovdje I da je posljednji koncert upravo u Ipswichu. Ovo je moj posljednji koncert, vjerojatno za sljedećih osamnaest mjeseci.

Sheeranovu izjavu mnogi su svjetski mediji shvatili kako je najavio trajan prekid glazbene karijere kako bi se posvetio obitelji, na što je on simpatičnom objavom na Instagramu odgovorio: Ne idem u mirovinu, novinari su to uistinu malo previše prenapuhali. Uzimam osamnaestomjesečni predah kako bih snimio novi album i družio se sa svojim mačkama. 

Turneja “Divide” bilježi zaradu od 775,6 milijuna dolara uz 8,9 milijuna dolara prodanih karata. Time je nadmašila sve dosadašnje rekordne turneje izvođača kao što su Madonna, Coldplay, The Rolling Stones i U2.