HZJZ objavio preporuke za održavanje kulturnih manifestacija tijekom COVID-19 pandemije

HZJZ objavio preporuke za održavanje kulturnih manifestacija tijekom COVID-19 pandemije

HZJZ je večeras objavio brojne preporuke kojih bi se organizatori i posjetitelji kulturnih manifestacija trebali pridržavati tijekom COVID-19 pandemije. Saznali smo koliko ljudi može prisustvovati određenim događanjima.

Dozvoljeni broj posjetitelja na kulturnim manifestacijama, u što spadaju koncerti, iznosi 500 na zatvorenom, i 1000 na otvorenom prostoru. Preporuča se da se osigura minimalno 1.5 metara razmak između svakog posjetitelja, naravno broj posjetitelja se mora prilagoditi veličini prostora, i moraju se označiti stajaća i sjedeća mjesta.
Također se preporuča vođenje evidencije posjetitelja, osoblja i izvođača kako bi se mogla pratiti eventualna pojava zaraze, i te podatke organizator treba čuvati 14 dana.
Organizatori će morati osigurati posebne uvjete za ulazak u prostore održavanja manifestacija, te se preporučuje da se izbjegava prodaja fizičkih ulaznica.
Svi prostori će se morati detaljno dezifincirati prije i nakon obavljanja manifestacije, a preporučuje se i pojačana ventilacija zatvorenih prostora.
Sve preporuke možete provjetriti detaljno na stranicama HZJZ-a