Luke Black objavio singl "D-Generation"

Luke Black objavio singl "D-Generation"

Iz Beograda nam je stigao novi singl Luke Blacka, prvog solo izvođača iz Srbije s ekskluzivnim ugovorom za Universal Music Group. Od danas je u regiji, a i svijetu, dostupan njegov debitantski singl " D-Generation ", s tri pripadajuća remiksa. Prvo studijsko EP izdanje planirano je za proljeće.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=EqflaDSS75Q#t=62[/embed]

Nešto mračnija nota pop zvuka upisala je Lukea Blacka na mapu izvođača na koje treba obratiti pažnju u 2015. godini. Melankolija i optimizam koji se sudaraju u tekstovima, koje sam piše, najbolje opisuju svemir u kojem stvara ovaj dvadesetdvogodišnji mladić.

Luke Black je rođen u Čačku, 1992. godine, kao Luka Ivanović. Glazbu stvara već desetak godina, tijekom kojih je snimio čak šest albuma, koje su priliku imali čuti samo najbliži prijatelji:

" Nikada nisam razmišljao da li će nešto što radim uspjeti ili ne, jer ja jednostavno moram stvarati. Ne mogu bez toga, što na neki način jeste teret, ali kada ne stvaram - osjećam ogromnu prazninu. "

Svoj kreativni proces Luke Black objašnjava jednostavnim riječima:

" Zamislim jednu situaciju ili iznova proživim neku osobnu. Onda scenu ponavljam u glavi, uhvatim se za nju i ne dopuštam da mi pobjegne. U tim trenucima tekst i melodija se prikažu ispred mene, baš kao da su oduvijek bili tu (...) Zapravo ne osmišljavam tekstove, oni su uvijek u meni, samo ih je potrebno staviti na papir. "

Debitantski singl "D-Generation", melankoličnu elektro-himnu, inspirirala je "(de)generacija" današnjeg društva. Kao što i sam objašnjava, pjesma predstavlja "deformiranu viziju događanja, ulaznicu za umjetan osjećaj pripadnosti i prihvaćenosti u današnjoj realnosti ".

"D-Generation" sam snimio prošle godine s prijateljima iz nezavisne produkcijske kuće Gruvlend iz Beograda. Pjesmu smo objavili digitalno i poslali je radio stanicama. Svega nekoliko dana kasnije radio stanice su je zavrtile, a neke su je i stavile na top liste. Potpuno ludo! Reakcije na pjesmu su bile odlične. Čak su me primijetili i ljudi iz Universal Musica i pozvali u svoj beogradski ured. Bio sam UŽASNUT. Točno se sjećam, otišao sam na sastanak, a završio tako što sam izveo pravi mali koncert u njihovim prostorijama, s predstavnicima Universal Musica kao publikom. Pitali su me imam li sa sobom demo snimke, a budući da nisam imao, morao sam iskoristiti šansu i improvizirati - pjevao sam iz petnih žila i srca. I eto, nekoliko mjeseci kasnije potpisao ugovor. Još uvijek ne vjerujem u sve ovo što se događa! "

Debitantski singl "D-Generation" digitalno je dostupan od utorka, 24.02.2015., diljem svijeta, a pored remasterirane verzije singla na izdanju se nalaze i tri remiksa, iza kojih stoje MKDSL, Jan Nemeček i Luminous.