Mumford & Sons objavili iščekivani studijski album "Delta"

Mumford & Sons objavili iščekivani studijski album "Delta"

Skupina Mumford & Sons danas je objavila svoj iščekivani studijski album, naslova „Delta“, prethodno najavljen pjesmama „Guiding Light“ i „If I Say“.

Album „Delta“ njihovo je četvrto po redu studijsko izdanje, a stiže nam tri godine nakon albuma „Wilder Mind“ (2015.). Vijest o ovom novom albumu stigla nam je krajem rujna, kada su na ugodno iznenađenje brojnih fanova diljem svijeta objavili i najavni singl – pjesmu „Guiding Light“ te potvrdili datum objave ovog iščekivanog izdanja. Za spomenuti singl predstavljen je i prateći videospot, snimljen u Londonu, u krugu obitelji, prijatelja i najbližih fanova skupine.

Produkciju izdanja potpisuje cijenjeni Grammyem nagrađeni producent Paul Epworth (Adele, Rihanna...), s kojim je skupina prvi put surađivala, a pjesme su snimane u njegovom Church studiju u Sjevernom Londonu. Suradnja je bila izvanredna, što potvrđuju i momci iz benda: „Nas četvero zajedno radimo već 10 godina, a Paul je uspio izvući iz nas ono najbolje, na veoma cool način, što je bilo vrlo uzbudljivo. (...) On je optimist, i u svemu vidi samo pozitivnu stranu, a to stvara veoma posebnu energiju u studiju.“

Ideje i osnovice pjesama za album „Delta“ nastajale su postepeno kroz tri godine, a prvi prvom studijskom sessionu uz Paula u potpunosti je kreirana i prva pjesma – bila je to „Slip Away“, kojom su Mumford & Sons bili iznimno zadovoljni, a to im je ujedno bio i pokazatelj kako je Paul pravi odabir za producenta ovog izdanja. I tako je sve krenulo...

Korak po korak, zajedno su stvorilii više od 25 pjesama, od čega ih je njih 14 odabrano za standardnu verziju albuma. Opisujući album u jednom od intervjua, Marcus Mumford je istaknuo: „Bio je pravi izazov kreirati ove pjesme i oblikovati ih u album. Isprobavali smo razne načine stvaranja glazbe, za ovaj album nam je trebalo vremena... Ovo je kolekcija pjesama koje su i lirikom i glazbom intimnije od svega što smo do sada objavili. Ovo je vrlo instrospektivan album“, zaključio je.

Objavu albuma prati i velika svjetska turneja – započinju je upravo ovog petka, 16. studenog, na dan objave albuma, rasprodanim koncertom u Dublinu. Prema trenutno dostupnim informacijama turneja će kroz ovu i sljedeću godinu uključivati 65 koncertnih datuma, a najbliže našim prostorima nastupit će u Milanu (29. travnja), Münchenu (1. svibnja) i Beču (3. svibnja).