Posljednje djelo Leonarda Cohena izlazi sljedeće godine

Posljednje djelo Leonarda Cohena izlazi sljedeće godine

Kolekcija dosad neobjavljene poezije, bilješka iz privatnog života i stihova pjesama daju intiman pogled na život i um velikog umjetnika.

Knjiga posljednjih pjesama Leonarda Cohena, dovršenim samo nekoliko mjeseci prije njegove smrti, bit će objavljena sljedeće godine. "The Flame" sadrži mnogo novog materijala, a Cohenov je menadžer izjavio kako se radi o neopisivo snažnom zadnjem poglavlju Cohenove književne karijere.

Cohen je preminuo u 82. godini života, a na samom se početku želio posvetiti samo poeziji. Tijekom zadnjih nekoliko mjeseci života, Leonard je imao samo jedan cilj - dovršiti ovu knjigu, prikupiti dosad neobjavljene pjesme i isječke iz njegovih bilježnica. Plamen i prijetnja izumiranju naše vrste bile su mu je glavna nit vodilja. Premda je bolest jačala, Leonard je nenadano preminuo. Mi koji smo imali rijetku privilegiju da provedeno s njim posljednji period života, vidjeli smo kako je plamen u njemu gorio do samog kraja. Ova knjiga, dovršena nekoliko dana prije smrti, otkriva svu intenzivnost njegovog unutarnjeg plamena. - izjavio je njegov menadžer Robert Kory.