Robert Smith najavio tri nova albuma The Cure
foto: The Cure, credit: Vilim Hlušička

Robert Smith najavio tri nova albuma The Cure

Live From the Moon mogli bi slušati već za Božić.

The Cure su veći dio ove godine proveli na turneji povodom obljetnice kultnog albuma "Disintegration" čija je postaja bio i zagrebački INmusic festival, no to ih nije spriječilo za rad na novom materijalu. Ako je za vjerovati Robertu Smithu, bend trenutno ima ne jedan nego čak tri albuma u pripremi, a jedan od njih svjetlo dana mogao bi ugledati već oko Božića. Smith je ranije ove godine novi materijal opisao kao "mračan i nevjerojatno intenzivan". Ako božićni poklon nije dosta, vjerni obožavatelji The Cure neće dugo čekati na objavu još jednog albuma.

"Drugi album, koji je već dosta uznapredovao, sadržavat će slobodnije pjesme i izraženiji ni snažniji zvuk, a kako bi uhvatili to iskustvo stvaranja koncepta interpretacije trenutka, one  moraju biti snimljene uživo.", objasnio je Smith kako prenosi NME.


Iako je nepoznato kada će treći album biti objavljen, on će sadržavati ekscentričniji zvuk.


"Treći je, što je suludo, noise album s različitim okruženjem i perspektivama, a sve se temelje na iskustvima na pozornici ili mojim osobnim u situacijama u kojima je noise prisutan, ali smo već toliko navikli da ne obraćamo pozornost.", nadodao je Smith.