Weezer inspiraciju za novi singl i album pronašli u metal glazbi

Weezer inspiraciju za novi singl i album pronašli u metal glazbi

Nova zvučna slika benda Weezer predstavljena je singlom “The End of the Game”.

Nakon što su krajem siječnja objavili svoj prvi album obrada Weezer (The Teal Album) te mjesec dana kasnije i šesti po redu eponimni album Weezer (The Black Album), koji zajedno broje preko 100 milijuna streamova, losanđeleski rockeri nastavljaju neumorni tempo najava novih albuma. Četrnaesto studijsko izdanje znakovitog naslova Van Weezer najavljeno je novim singlom “The End of the Game” kojeg prati i zanimljiv videospot u režiji Danila Parra.

Inspiraciju za novi album Weezer su pronašli u najstarijim korijenima svoje glazbe – u metalu. Kakve veze ima metal s Weezerom, pitate se? U svojim ranim danima članovi sastava bili su veliki obožavatelji žanra - Rivers je bio obožavatelj sastava KISS, Brian Black Sabbatha, Pat je obožavao Van Halen i Rush, a Scott je volio sastave Slayer i Metallica. Metal glazbe Weezer su se dotakli na hvaljenom albumu Maladroit iz 2002., a s albumom Van Weezer sastav je spreman zvučnu sliku tog izdanja odvesti nekoliko koraka dalje. Kako otkrivaju, na ideju su došli nakon brojnih koncerata tijekom kojih se ljubav prema žestokim rifovima znala pokazati u žaru svirke, a publika je i najmanje naznake ovih glazbenih eskapada nagrađivala burnim odobravanjem.

Album Van Weezer je najavljen za 15. svibnja 2020., objavit će ga Atlantic Records, a već dva mjeseca kasnije bend će se uputiti na veliku stadionsku turneju “Hella Mega Tour” u društvu američkih rockera Green Day i Fall Out Boy. Turneja organizirana pod pokroviteljstvom Harley-Davidsona započet će 13. lipnja 2020. u Parizu, a našoj publici najbliži nastup planiran je u Beču 21. lipnja. Nekoliko dana prije starta ove turneje Weezer će nastupiti u Milanu i Firenci.