Albumi

Alina Baraz: Imamo savršenu glazbenu pratnju za vruće i nezaboravno ljeto!

Alina Baraz: Imamo savršenu glazbenu pratnju za vruće i nezaboravno ljeto!

Samozatajna r&b pjevačica Alina Baraz na sceni se pojavila 2015.godine, kada je u suradnji s danskim producentom Galimatiasom objavila EP “Urban Flora”. Ovaj uradak je zahvaljujući kombinaciji elektronike, r&b-ja i jedinstvene chillout atmosfere ubrzo stekao kultni status na internetu.

Nakon prekida suradnje s Galimatiasom, Alina je svoj glazbeni izričaj zaokrenula prema popu i dance/r&b-ju, te počela surađivati s poznatijim imenima kao što je Khalid.

"It Was Divine" nudi kompromis između Aline internetske senzacije u maniri suvremene, “naelektrizirane” Sade i komercijalne Aline koja stremi vrhovima top ljestvica. Produkcija je organska i nenametljiva, vokal je suptilan i nježan, ali melodije su zarazne i tjeraju na opetovano slušanje.

 

 

Ambicija prema Billboardovim ljestvicama očita je na uvodnom singlu “Morocco” i pjesmi “Off the Grid”. Obje pjesme su zarazni hibridi popa i r&b-a koji potiču na ples, ili barem zavodljivo uvijanje bokovima.

Kad smo već kod zavodljivosti, niti jedan r&b album nije potpun bez barem jedne pjesme posvećene intimnim trenucima. Sanjiva “Endlessly” završava upravo jednim takvim outrom koji će vam zagarantirano ubrzati puls. U sličnoj maniri je i pjesma “Gimme the Wheel” koja je zapravo nastavak “Endlessly”. “Take It Home” zvuči kao ljetni hit u nastajanju, riječ je o jednoj od onih pjesama koje se slušaju na vožnjama kući nakon dana provedenog na plaži.

 

 

Za sanjiv dojam zaslužna je i “Until I Met You”, na kojoj gostuje Nas, koja podsjeća na materijal sa “Urban Flore”. Album zatvara “The Beginning” koja u svega dvije minute sažima sve najbolje u izričaju Aline Baraz.

 

Popis pjesama:

My Whole Life

Morocco (feat. 6LACK)*

Frank

Endlessly*

Gimme the Wheel (feat. Smino)*

Off the Grid (feat. Khalid)*

More Than Enough

Night and Morning

To Me

Memo Blue

Who Got Me

Say You Know

Take It Home*

Be Good

Until I Met You (feat. Nas)*

The Beginning*

 

*Svakako poslušati!